Streamingplatform Netflix opent een eigen restaurant

Gepubliceerd op 12 juli 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
Streamingplatform Netflix opent een eigen restaurant ©Netfix

Altijd al willen weten hoe de gerechten uit kookprogramma's smaken? Netflix laat het je binnenkort ontdekken in zijn gloednieuw restaurant Netflix Bites.

Netflix breidt zijn aanbod opnieuw uit. Dit keer niet met nieuwe series of films, maar met een restaurant. In Netflix Bites staan gerechten uit kookprogramma's van de streamingdienst op het menu. Bekende chefs uit die programma's hebben het menu samen gecreëerd. Wij zijn alvast helemaal klaar voor Netflix and dine.

Bekende Netflix' chefs en gerechten

Het concept van Netflix Bites is simpel: de gerechten uit bekende kookprogramma's op je bord toveren. Zo zal je het gegrilde vlees uit 'Chef's Table: BBQ' kunnen proeven en de prachtige cakes uit 'Is it cake?' kunnen bewonderen. Daarbij kan je genieten van de verfrissende drankjes uit 'Drink Masters'. Het restaurant gaat bovendien verder dan enkel bekende maaltijden op de menukaart te plaatsen. Die geserveerde gerechten zijn gemaakt door de beroemde Netflix chefs zelf. Onder meer Andrew Zimmern uit 'Iron Chef: Quest for an Iron Legend' en Jacques Torres uit 'Nailed it!' staan achter het fornuis.

Drink Masters
©Netflix

Unieke programmabeleving

Netflix Bites is het nieuwste live experience project van Netflix. Hiervoor organiseerde de streamingzender al 'The Queen’s Ball: A Bridgerton Experience' en 'Stranger Things: The Experience'. Met het restaurant wil Netflix zijn kijkers de kans geven zich volledig onder te dompelen in hun favoriete kookprogramma's. Zo kunnen ze ontdekken of de spectaculaire gerechten uit de Netflix-series ook echt lekker zijn. Met wat geluk ontmoeten ze zelfs hun favoriete chef. Echter kan een kookprogramma niet worden.

Netflix Bites bezoeken

Netflix Bites opent 30 juni in Los Angeles. Het start momenteel als een pop-up, maar misschien wordt het een permanent restaurant bij groot succes. Er zijn voorlopig geen plannen voor Netflix Bites op andere locaties. Wie het restaurant wil bezoeken zal momenteel dus naar LA moeten reizen.

Benieuwd? Check dan zeker de website: netflixbites.com