10 originele gerechten om je zomerse barbecue te pimpen

Geüpdatet op 1 augustus 2022 door Laurence Donis en ELLE België
10 originele gerechten om je zomerse barbecue te pimpen

Ben je na de derde BBQ deze week de merguezworsten en brochettes beu gegeten? Met deze 10 receptjes geef je de zomerse barbecue een nieuwe twist.

Auberginerolletjes met miso, Hawaïaanse kip, gegrilde abrikozen met brie... Haal het houtskool maar boven want deze gerechten wil je onmiddellijk uitproberen!

1. Gegrilde ananas met kokoscrème

Pint Embed Link

We beginnen met een origineel dessert, want ook dat kan je bereiden op de barbecue. Daarbij geeft de combinatie van ananas en kokosnoot je het ultieme zomergevoel. De perfecte afsluiters van je barbecue!

Je vindt het recept op floatingkitchen.net.

2.Gegrilde auberginerolletjes met quinoa en komijn

Pint Embed Link

Zodra je deze wraps van aubergine proeft, hoef je geen vlees meer op de barbecue. De rolletjes zitten vol met heerlijk knapperige groenten, kaas en quinoa. Bovendien zorgt de kruidenmix van garam masala en kurkuma voor een Oosterse twist. Bij de barbecue in eigen tuin kan je dus ook wegdromen van verre bestemmingen.

Een recept van realfood.tesco.com.

3. Gegrilde Hawaïaanse kip

Pint Embed Link

Dankzij dit 'pakketje' van kip en ananas waan je je meteen op een tropisch eiland. Door de kip te garen in aluminiumfolie zijn de smaken nog intenser. Dit gerecht is een perfecte combinatie van zoet fruit en pittig vlees.

Lees het recept op therecipecritic.com.

4. Gegrilde abrikozen met prosciutto en honing

Pint Embed Link

Lekker als hapje of bijgerecht, deze gegrilde abrikozen. Dit zomerse fruit werkt goed op de barbecue: gegrild komt de zoete smaak nog meer naar boven en abrikoos behoudt mooi z'n vorm onder de grill. Verder zit er in dit gerecht nog ham, brie en honing. Een hemelse combinatie.

Bekijk het recept op reciperunner.com.

5. Humus van gegrilde courgette

Pint Embed Link

Humus van kikkererwten kennen we al, maar het is minstens even lekker met courgette. Denk maar aan baba ganoush, maar dan met een andere gegrilde groente. Deze humus werk je af met knoflook, citroensap en andere verse kruiden. Haal het brood maar boven, wij willen dippen!

Ga voor meer informatie naar feastingathome.com.

6. Portobellochampignons met mozzarella, tomaat en balsamico

Pint Embed Link

Deze klassieke Italiaanse salade van mozzarella, tomaat en balsamico krijgt een update. Serveer hem eens in een gegrilde portobello, die grote champignons vol met smaak. Het resultaat? Lekker zachte tomaatjes en gesmolten kaas. Daar zeggen wij geen nee tegen!

Het recept kan je lezen op cafedelites.com.

7. Gerookte aubergines met miso

Pint Embed Link

Een onverwachte, maar zeer geslaagde combinatie. De aubergines geven een diepe, gerookte smaak. De glazuur van miso versterkt die smaak alleen maar. Heerlijk als bijgerecht of in een salade.

Het recept staat op olivemagazine.com.

8. Zoete aardappels met koriander

Pint Embed Link

Wanneer je zoete aardappel op de barbecue legt, krijg je een warme en zoete smaak. Door citroensap aan je vinaigrette toe te voegen, komen alle andere smaken nog beter naar boven. De koriander in deze dressing geeft een frisse en kruidige toets.

Bekijk het recept op cookincanuck.com.

9. Gegrilde groenten met miso, citroen en kruiden

Pint Embed Link

Groenten zoals asperge, bloemkool, wortel en radijs worden lekker krokant als je ze grilt. Marineer ze in een sausje van miso, citroen en verse kruiden. Je zult er niet van af kunnen blijven! Een heerlijk bijgerecht voor je zomerse barbecue, of misschien zelfs in de plaats van dat stukje vlees?

Meer informatie vind je op thefirstmess.com.

10. Koreaanse kippenspiesjes

Pint Embed Link

Breng de Korean barbecue naar je eigen tuin. Deze spiesjes zijn zowel zoet als pikant, een perfecte balans van smaken dus. De paprika wordt zoet als je hem grilt. De kip marineer je in barbecuesaus, chili-look olie en sojasaus. Om je vingers bij af te likken!

Lees het recept op adishofdailylife.com.

LEES OOK:

20 zomerse salades voor wie niet van sla houdt

6 heerlijke veganistische barbecue recepten

10 tips om milieuvriendelijk(er) te barbecuen