6 films die je deze zomer in de bioscoop moet zien

Geüpdatet op 26 juni 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België
6 films die je deze zomer in de bioscoop moet zien©Warner Bros

Er verschijnen heel wat langverwachte films deze zomer in de bioscoop. Deze zes mag je zeker niet missen.

Wanneer de hoge temperaturen je te veel worden deze zomer, kan je de koelte van de cinemazaal opzoeken. Van de nieuwste 'Indiana Jones' tot de langverwachte 'Barbie' film, er is voor ieder wat wils. Pak je agenda er maar al bij om enkele filmdates in te plannen.

1. Indiana Jones and the Dial of Destiny

Het vijfde deel van de 'Indiana Jones' reeks speelt zich af in 1969 tegen de achtergrond van de strijd in de ruimte tussen de VS en de Sovjet-Unie. Veel is er nog niet geweten over het plot. Wel is zeker dat dit de laatste 'Indiana Jones' film is met Harrison Ford in de hoofdrol. Het vijfde deel zou dan ook wel eens de overgang kunnen zijn naar een nieuwe (vrouwelijke) heldin in de avonturenfilms. Een ideale film om met vrienden of familie te bekijken.

Verschijnt 28 juni in de bioscoop.

2. Joy Ride

In 'Joy Ride' gaat Audrey (gespeeld door Ashley Park uit 'Emily in Paris') op zoek naar haar biologische moeder. Ze onderneemt daarvoor een reis door China met haar vrienden. Maar haar zoektocht loopt niet van een leien dakje. De comedy brengt je helemaal in vakantiestemming en is dus de ideale zomerfilm.

Verschijnt 5 juli in de bioscoop.

3. Mission: Impossible — Dead Reckoning Part One

De fans van actie-spionagefilms kunnen deze zomer hun hart ophalen aan de zevende 'Mission: Impossible' film. In dit eerste deel moeten spion Ethan Hunt en zijn team een wapen opsporen dat de wereld bedreigt. Tom Cruise speelt - uiteraard - de hoofdrol en wordt onder meer bijgestaan door Hayley Atwell, Vanessa Kirby en Rebecca Ferguson. Een film dat je heel de tijd op het puntje van je cinemastoel zal houden.

Verschijnt 12 juli in de bioscoop.

4. Barbie

De film waar we allemaal naar uitkijken verschijnt in juli in de bioscoop: 'Barbie'. De film vertelt hoe Barbie in Barbieland een existentiële crisis beleeft en samen met Ken naar de echte wereld trekt. 'Barbie' heeft een sterrencast met onder meer Margot Robbie, Ryan Gosling en Dua Lipa. Wij kunnen alleszins niet meer wachten om onze jeugd te herbeleven.

Verschijnt 19 juli in de bioscoop.

5. Oppenheimer

'Oppenheimer' is de nieuwste film van de geprezen regisseur Christopher Nolan ('Dunkirk', 'Interstellar', 'Tenet', ...). De biografische thriller vertelt hoe wetenschapper Robert Oppenheimer met zijn team de eerste atoombom ontwerpt. Ook 'Oppenheimer' heeft een cast vol topacteurs, zoals Cillian Murphy, Florence Pugh en Mat Damon.

Verschijnt 19 juli in de bioscoop.

6. Blue Beetle

Blue Beetle is de nieuwste superheld in het DC universum. Wanneer Mexicaanse tiener Jaime Reyes uitgekozen wordt als symbolische host van een buitenaards reliek, krijgt hij superkrachten. Als snel moet hij zich bewijzen als superheld, maar dat is niet zo eenvoudig als het lijkt.

Verschijnt 16 augustus in de bioscoop.

LEES OOK: Netflix: De pikantste films en series om deze zomer te kijken