Rituals opent eerste Mind Oasis in België

Geüpdatet op 31 mei 2023 door Marthe De Mooter en ELLE België Foto’s: Rituals
Rituals opent eerste Mind Oasis in België

Heb je stress en nood aan mentale ontspanning? Dan kan je binnenkort terecht in de Mind Oasis van Rituals.

Binnenkort opent Rituals een Mind Oasis in Antwerpen. Dat is een spa waar je via effectieve en wetenschappelijk bewezen technieken tot rust kan komen en je mentale stress kan verminderen. Wat moeten we ons voorstellen bij een mentale spa?

Gloednieuw concept

De Mind Oasis is een unicum in België en is de tweede mentale spa ter wereld. In 2020 opende Rituals al een Mind Oasis in Amsterdam. De spa is onderdeel van een Rituals winkel, maar er is een duidelijk afscheiding tussen de twee delen om rust te garanderen. De Mind Oasis is erop gericht de bezoeker zowel fysiek als mentaal een volledig uitgerust gevoel te geven. Dat kan via verschillende behandelingen in aangepaste settingen.

Pods en hydromassage bedden

De Mind Oasis ziet er niet uit als een gewone spa. Zo vind je er persoonlijke pods. Dat zijn coconvormige stoelen waarin je kan genieten van een breinmassage. Verder zijn er ook hydromassage bedden. Een soort waterbedden die een kalmerend effect hebben en spierpijn verminderen.

Mind Oasis Rituals
Hydromassage bedden

Intense meditatie

De Mind Oasis biedt verschillende behandelingen aan:  brainwave entrainment, begeleidende ademhalingmeditatie en diepe ontspanningsmeditatie. Dat eerste is een methode om de hersenen op natuurlijke wijze tot rust te brengen met geluids- of lichtpulsen. Die methode kan je toepassen tijdens een breinmassage of hydromassage. De breinmassage vindt plaats in één van de vier persoonlijke pods. In de pod ervaar je dertig minuten lang 4D-muziek en haptische trillingen met begeleidende ademhaling om je in een diepe meditatieve staat te brengen. Bij de hydromassage drijf je twintig minuten op een warm waterbed. Daardoor raak je in een meditatieve toestand en wordt je spierpijn en fysieke stress verlicht.

Mind Oasis Rituals
Breinmassage in persoonlijke pod

De Mind Oasis gaat op 6 juli open als onderdeel van de Rituals-winkel op de Meir in Antwerpen.