No Hard Feelings, de schandalig grappige film van deze zomer

Geüpdatet op 27 juni 2023 door ELLE Partner
No Hard Feelings, de schandalig grappige film van deze zomer ©Sony Pictures

In de film No Hard Feelings speelt Jennifer Lawrence de rol van Maddie, een jonge, grappige en sympathieke vrouw die reageert op een vacature op de Amerikaanse advertentiewebsite Craiglist. Ze moet de introverte 19-jarige zoon van een stel helikopterouders verleiden en met hem slapen voordat hij naar de universiteit vertrekt. 

Maddie staat op het punt haar ouderlijk huis te verliezen en stuit op een intrigerende vacature: rijke ouders zoeken iemand om "uit te gaan" met hun introverte 19-jarige zoon, Percy, voordat hij naar de universiteit gaat. Helaas beginnen Maddie en Percy niet op de goede voet en ze beseft dat de opdracht niet zo eenvoudig zal zijn als ze had gehoopt.

De edgy comedy bestaat uit een reeks grappen en sarcastische oneliners in een reeks hilarische scènes. Maddie neemt Percy mee voor een rit in haar busje, maar ze krijgt de volle laag pepperspray als hij denkt dat ze hem ontvoert. Ze probeert hem te verleiden door naakt te zwemmen en laat hem kennismaken met alcohol en studentenfeesten. Beetje bij beetje weet ze de jonge Percy uit zijn schulp te halen en helpt ze hem zelfvertrouwen te kweken.

Jennifer Lawrence droomde al jaren van een rol in een komische film. Ze was altijd al grappig en energiek in haar televisieoptredens, en integreerde al humor en fysieke komedie in verschillende rollen, zoals in de film Joy, die werd geregisseerd door David O. Russell. In 2021 verscheen de Amerikaanse Hunger Games-actrice ook al naast Leonardo DiCaprio, Cate Blanchett en Meryl Streep in de apocalyptische komedie Don’t Look Up. Toch speelde ze nog nooit in een doldwaze komedie zoals Dumb & Dumber of The Hangover. Daar komt deze zomer verandering in met No Hard Feelings, een klassieke en zwoele komedie die speciaal voor haar werd geschreven.

Naast Jennifer Lawrence zien we ook Andrew Barth Feldman in de rol van Percy, Matthew Broderick als zijn vader, Laura Benanti als zijn moeder, en ook Natalie Morales, Hasan Minhaj, Kyle Mooney en nog vele anderen. Jennifer Lawrence is coproducent samen met Alex Saks, Naomi Odenkirk, Marc Provissiero, Justine Ciarrocchi en uitvoerend producenten John Phillips en Kerry Orent.

De film werd geregisseerd door de Oekraïner Gene Stupnitsky, die ook aan het scenario meeschreef. Hij maakte al andere opmerkelijke titels zoals de televisieserie The Office en de film Bad Teacher, en schreef de film Good Boys, die uitkwam in 2019. 

No Hard Feelings is vanaf 21 juni te zien in de bioscoop. 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Sony Pictures Releasing.
sonypictures.be 

Lees ook :
Dit ingrediënt verwacht je niet meteen in skincare maar werkt écht
Dress like you: LolaLiza heeft de perfecte zomerse outfit voor elke vrouw
5 trends die je deze zomer overal zal zien