Sofia Richie onderging een stijltransformatie – hier shop je haar stijl

Geüpdatet op 3 mei 2023 door Lotte Gillis en Lore Ginneberge
Sofia Richie onderging een stijltransformatie – hier shop je haar stijl @sofiarichiegrainge

Celebrity Sofia Richie gooide haar volledige kledingstijl om en ontpopte zich tot een waar stijlicoon. Wij zijn alvast helemaal fan.

Het internet is helemaal in de ban van Sofia Richie. De dochter van zanger Lionel Richie is hét mode-icoon van het moment. Sommigen omschrijven haar nieuwe kledingstijl als old money en anderen noemen haar dan weer de nieuwe Matilda Djerf. Maar een ding is zeker: de look is here to stay. En daarom zochten wij uit hoe ook jij je innerlijke Sofia Richie naar boven haalt.

Sofia Richie vroeger

Het verschil met vroeger is groot. Toen ze in 2017 een relatie had met Scott Disick, ex van Kourtney Kardashian en bekend van Keeping Up with the Kardashians, zag haar kledingstijl er volledig anders uit. Logisch, vinden velen, aangezien ze toen nog maar 19 jaar was en in die 6 jaar veranderde van een meisje naar een jonge vrouw. Op dat moment was haar stijl eerder casual en was ze niet vies van opvallende logo's en merknamen.

De trouw

Nu, 6 jaar later, is er veel veranderd. Volgens Sofia was het niet alleen tijd voor een nieuwe dressing, maar ook voor een nieuwe man. Afgelopen maand trouwde ze namelijk met niemand minder dan platenbaas Eliott Grainge. Op die trouw droeg ze een aantal prachtige trouwjurken en dat is het internet zeker niet ontgaan. De trouw kreeg bijzonder veel media-aandacht en voilà een nieuw mode-icoon was geboren.

Sofia Richie nu

Haar kledingstijl is het best te omschrijven als old money met een Scandinavian touch. Ze houdt van verfijnde, stijlvolle outfits, lees: dure stuks zonder opvallende logo's of merknamen. Combineer neutrale tinten, een dure handtas en een slick back haarstijl en je zit goed. Haar kledingstijl kreeg dus inderdaad een 180 graden draai en als we het resultaat bekijken kunnen we dat alleen maar toejuichen.

Bij deze merken shop je Sofia Richie’s stijl

Ben je helemaal fan van de look en kan je niet wachten om hem te kopiëren? Dat begrijpen wij volledig en daarom gingen we op zoek naar Sofia's lievelingsmerken. Een van haar absolute favorieten is Chanel en dat komt waarschijnlijk niet als een verrassing. Sofia's gesofisticeerde look en voorliefde voor de iconische vichyruitjes gaan hand in hand met de stijl van het Franse merk. Daarnaast is ze ook grote fan van New Yorkse luxemerken als Khaite en Proenza Schouler. Maar ook van high end merken als Dior en Prada is de Amerikaanse niet vies.

Zegt je hart resoluut 'ja' tegen deze high end fashion brands, maar is je portefeuille daar toch niet helemaal zeker van? Geen paniek, je hoeft echt geen duizenden euro's neer te leggen voor een Sofia Richie waardige look. Er zijn ook een heleboel merken die dezelfde klassevolle uitstraling hebben met een veel aantrekkelijker prijskaartje. Laat je bijvoorbeeld inspireren door classy Europese merken als & Other Stories, COS, JONAK, Sandro, Musier en Loulou Studio of ga net als Sofia Richie voor een New Yorks merk en neem een kijkje bij The Frankie Shop.

top sofia richie stijl
Geribbelde top, & Other Stories, €49

Shop hier

mango gilet
Oversized gilet, Mango

Shop hier

Gestreepte trui, The Frankie Shop
Gestreepte trui, The Frankie Shop

Shop hier

Lage zwarte pumps, JONAK Sofia Richie stijl
Lage zwarte pumps, JONAK

Shop hier

hemdjurk COS sofia richie
Hemdjurk, COS

Shop hier

zalando musier
Hemd met strikdetail, Musier via Zalando

Shop hier