Deze kapsels zijn ideaal om vet haar te verdoezelen

Gepubliceerd op 28 april 2023 door Lotte Gillis en ELLE België Foto’s: IMAXtree
Deze kapsels zijn ideaal om vet haar te verdoezelen Launchmetrics Spotlight

Soms komen je plannen en haarwasdagen net niet overeen. Met deze 10 kapsels verdoezel je ongewassen of vet haar en kan je je wasbeurten nog wat meer spreiden.

Er zijn genoeg redenen waarom je haar vettig kan zijn. Of je nu je haar wil trainen, een speciale kuur doet of gewoon echt geen tijd hebt om je haar te wassen. We hebben het allemaal al eens meegemaakt, maar gelukkig is er een oplossing. Bij deze kapsels valt het niet op dat jij je haar al iets te lang niet meer gewassen hebt.

1. Gesofisticeerde paardenstaart

Deze paardenstaart is zowel geschikt voor een dagje shoppen als voor een diner. Neem een pluk vooraan op je hoofd en hou deze apart. Kam nu de rest van je haar strak naar achter en maak een paardenstaart. Nu verdeel je de voorste losse pluk in twee delen en trek je die delen langs weerszijden strak achter je paardenstaart. Zet dit vast met een elastiekje. Deze pluk draai je nu een paar keer rond je staart zodat de elastiek niet meer zichtbaar is. Tot slot zet je dit vast met een paar bobbypins en je slick back ponytail is klaar.

slick back ponytail vet haar kapsels

2. Wet hair look

Bij deze look is het belangrijk om te overdrijven. Kam je haar naar achter en voeg een rijkelijke hoeveelheid gel toe bij de kruin van je haar. Op deze manier wek je de indruk dat je haar nat is en niet gewoon vettig. Het is belangrijk om genoeg gel toe te voegen zodat je haar naar achter blijft liggen. Fixeer dit nu met haarlak en voilà.

wet hair look vet haar kapsels

3. Slick back bun

Deze haarstijl is ideaal voor als je haar echt heel vet is. Je begint weer met al je haar naar achter te kammen. Voeg eventueel nog wat gel toe om een echte wetlook te creëren. Nu maak je een paardenstaart en hiervan maak je dan weer een dot. Zet alles vast met een paar bobbypins en fixeer je kapsel nog eens met haarlak.

bun vettig haar

4. Ballroom chique

Dit kapsel is eentje voor de echte durvers. Misschien niet meteen geschikt als een alledaagse look, maar wel dé eyecatcher op elk feestje. Naar deze look wordt vaak verwezen als 'ballroom hair' simpelweg omdat dit de haarstijl is die ballroom dansers dragen. Maak eerst een slick back bun zoals hierboven wordt uitgelegd, maar hou twee plukken apart. Door deze plukken doe je nu een rijkelijke hoeveelheid gel. Het is ook belangrijk dat het haar dat je naar achter hebt gedaan met gel is ingesmeerd zodat alles beter aan elkaar blijft plakken. Nu leg je de voorste plukken in golven over je hoofd en fixeer je het kapsel met haarlak.

vet haar kapsels

5. Losse plukken

Bij slick back haarstijlen kan je er al snel 'kaal' uitzien. Om dit te voorkomen is deze variatie op de slick back bun en slick back ponytail ideaal. Creëer een van die twee kapsels zoals hierboven beschreven. Zorg er wel voor dat je twee plukken apart houdt. Deze voorzie je van dezelfde hoeveelheid gel als de rest van je haar en laat je los langs je hoofd hangen.

kapsel vettig haar

6. 90’s haarband

De geribbelde diademen zijn weer helemaal terug van weggeweest. Het beste hieraan is dat ze ook ideaal zijn als je haar er niet meer zo fris uitziet. Deze 90's diadeem verdeelt je haar vooraan in gelijke delen en geeft achteraan volume. Ideaal voor een gesofisticeerde look zonder dat het echt moeite kost.

diadeem 90's vet haar kapsels

7. Hard hair look

Dit kapsel is een variatie op de wet hair look, maar dan extremer. Hier is het de bedoeling dat je niet alleen op de kruin van je haar, maar ook in je lengtes gel gaat aanbrengen. Breng je haar in model met gel tot het eruit ziet als een geheel en leg er eventueel een golf in. Fixeer een paar keer na elkaar met haarlak en je bent klaar. Bij deze look zijn je oren extra zichtbaar, maak hier gebruik van door statement oorbellen te dragen.

vet haar kapsels vet haar kapsels

8. Slick back braid

Naast de slick back ponytail en bun kan je ook kiezen voor de slick back braid. Deze vlecht is ideaal wanneer je naast een vette haardag ook gewoon een slechte haardag hebt. Het begin is helemaal hetzelfde als bij de slick back ponytail. Daarna maak je van de paardenstaart een vlecht.

vet haar slick back braid

9. Half up half down

Als je je haar graag los draagt, maar geen tijd hebt om het te wassen is dit kapsel ideaal. Je neemt het bovenste deel van je haar bij elkaar. Kam het naar achter en bind het vast in een kleine paardenstaart. De rest van je haar laat je gewoon los. Je kan ook je twee voorste plukken los laten voor wat meer dimensie in je kapsel.

half up half down kapsel vet haar

10. Space buns

Deze laatste look is y2k geïnspireerd en gaat het ongetwijfeld geweldig doen op festivals. Trek je haar strak in twee staartje en maak van die staarten dotjes. Je kan kiezen of je ze laag en chique draagt of eerder hoog en speels. Deze haarstijl is ideaal als je je haar niet hebt kunnen wassen op een festival, maar toch niet wil dat je kapsel moet onderdoen voor je festivaloutfit.

vettig haar space buns