5 bio restaurants in Brussel

Geüpdatet op 1 februari 2018 door ELLE België
5 bio restaurants in Brussel

burger-veggieBiologische voeding zit in de lift: lekker, gezond én goed voor het milieu. Gelukkig voor de vele aanhangers van de trend, maken steeds meer restaurants er hun specialisatie van. Dit zijn onze vijf favoriete adressen in Brussel: 

1/

Dolma, restaurant en biowinkel

Net naast het Flagey plein vind je dit gezellige eetplekje, voorzien van bar, tuin en winkel. Je kan er vegetarische en veganistische gerechten krijgen, maar er is ook een indrukwekkend Tibetaans buffet.

Elsensesteenweg 329, Elsene

IMG_9116

IMG_9120

2/

Fresh Company, good food by Mary Fehily 

De Ierse chef Mary trakteert je hier op een gezond middagmaal in Mediterrane stijl. De look van het restaurant is dan weer Belgisch –ontworpen door interieur architecte Anne Derasse- en lekker hedendaags. Het is hier aangeraden op voorhand te reserveren.

Lesbroussartstraat 120, Elsene

plat003.2

3/

Slurps, restaurant en traiteurdienst

Schrik niet, maar hier wordt gekookt volgens Ayurvedische principes –een Indiase filosofie. Klinkt nogal kumbaya, ziet er ook zo uit, maar smaakt heerlijk! Voor wie houdt van wereldkeuken.

Dautzenbergstraat 7, Elsene

epices.2

4/

Soul, bio fusion restaurant  

In hartje Marollen baten twee Finse zussen deze fijne zaak uit. De frisse keuken probeert zo weinig mogelijk aanslag op het lichaam te plegen: gluten, boter en room zijn van het menu geschrapt.  Vlees en vis zijn dan weer welkom, niet 100% vegetarisch dus.

Samaritaanstraat 20, Brussel

l-1

5/
Momo, Tibetaanse dumplings

Exotische sferen in de keuken van Lhamo, die traditionele Tibetaanse dumplings (soort ravioli) met smaken als look, sesam en soja aanbiedt. Je krijgt er ook biogroenten en soep.

Defacqzstraat 27, Elsene

tibetain-momo-dimsum-dumpling-chinois-asiatique-restaurant-ramen-soupe-bruxelles-brussels-brusselskitchen-defacqz02

Met dank aan de Bruxelles Surprises gids van Derek Blyth!

(Via Elle Belgique)