5 winterse kookboeken voor heerlijke slow cooking

Geüpdatet op 5 januari 2023 door Mandy Kourkouliotis
5 winterse kookboeken voor heerlijke slow cooking

De hectische feestperiode is zo goed als gedaan en dat betekent maar één ding: slow cooking. Het nieuwe jaar zetten we in met enkele winterse kookboeken waar de focus op lekker, gezond en gezellig eten ligt. Vijf boeken, vijf redenen om je heerlijk terug te trekken met gevoelvolle gerechten.

1. Wntrlust, een ode aan winterkost

Winterlust

Verzot op gezellige winterkost? ‘Wntrlust’ toont je de kracht van de winter op culinair en visueel vlak. Het moodboek bevat 50 eenvoudige, winterse recepten met lokale ingrediënten van de duinen, over de vlakten tot in het woud. Een bijzondere samenwerking van foodfotograaf Wout Hendrickx en styliste Debby De Mangelaere.

‘Wntrlust’, Wout Hendrickx & Debby de Mangelaere, Pelckmans, € 39,50.
Shop hier

2. Het Korean Vegan kookboek, de k-food cuisine

het vegan korean kookboek

Twee vliegen in één klap: heerlijke vegan recepten en de Koreaanse keuken gecombineerd in één boek. De Koreaans- Amerikaanse Joanne Lee Molinaro toont je dat plant-based eten en de authentiek Koreaanse gerechten van haar oma perfect samengaan. Culinair en cultureel interessant!

‘Het Korean Vegan kookboek’, Joanne Lee Molinaro, Unieboek Het Spectrum bij Standaard Boekhandel, € 34,99.
Shop hier

3. Dinner served, etiquettetips en vegan lekkers

Dinner served Morgane Van Marcke kookboek

In navolging op The Radiant Table brengt de veganistische foodblogster Morgane Van Marcke een boek uit dat verder dan koken gaat. Naast 60 plantaardige recepten deelt ze kleurrijke verhalen over de kunst van gasten ontvangen en tafeldecoratie. Inspirerend met een vleugje joie de vivre.

‘Dinner Served’, Morgane van Marcke, Borgerhoff & Lamberigts, € 24,99.
Shop hier

4. Bakkershart, voor 100% bakplezier

Bakkershart Manuela van der Heijden kookboek

Auteur Manuela van der Heijden komt uit een echte bakkersfamilie. De expertise kreeg ze dus met de paplepel ingegoten. Beter nog, Manuela vertaalde het oude bakkersschriftje van haar vader naar een hedendaags bakboek boordevol nostalgische recepten.

‘Bakkershart’, Manuela van der Heijden, Unieboek Het Spectrum bij Lannoo, € 29,99.
Shop hier

5. Framily Food, sfeervol koken voor familie en vrienden

framily food kookboek sandra bekkari

Wat is er belangrijker dan lekker eten en je naasten? Niets toch! Sandra Bekkari’s recentste boek plaatst sfeer en gezelligheid voorop, met recepten voor speciale momenten zoals een verjaardag, een glamouravond, een barbecue of een picknick. Een beetje meer is oké!

‘Framily Food’, Sandra Bekkari, Borgerhoff & Lamberigts, € 27,50.
Shop hier

LEES OOK: 6 must-see kookshows op Netflix voor foodies