Getest: hier beleef je een wellnessweekend vol ontspanning

Geüpdatet op 23 november 2022 door Marie-Noëlle Vekemans en Virginie Dupont Foto’s: Pers Dolce La Hulpe
Getest: hier beleef je een wellnessweekend vol ontspanning

De dagen worden korter en de kou kruipt in de kleren. Gelukkig is er een uitstekende manier om de winterblues te verjagen en je energiepeil een boost te geven: een weekend vol verwennerij.

Neem de tijd om te herbronnen in de natuur en beleef een zintuiglijke wellnesservaring in het viersterrenhotel & -resort Dolce La Hulpe Brusselsmet zijn Spa Cinq Mondes zijn. Dolce ligt vlak in het Zoniënwoud en omvat een hotel-, business- en wellnesscomplex en biedt een prachtig uitzicht op de omringende natuur. Het is een unieke plek in Brussel waar we maar wat graag langskomen - enkel uurtjes of een heel weekend lang - om onszelf wat rust te gunnen en ons te laten vertroetelen. Een cocon vol pure ontspanning!

Incroyable vue apaisante sur la forêt de Soignes depuis l'une des chambres du Dolce La Hulpe Brussels.
Ongelofelijk rustgevend zicht op het Zoniënwoud vanuit een van de kamers van het Dolce La Hulpe Brussels.

Een vlotte parkeerplek, een warm en professioneel onthaal, een cosy slaapkamer met mooie lichtinval, een rustgevende wellnessruimte, een premium spa-aanbod met heerlijke gerechten... In het Dolce La Hulpe Brussels is aan alles gedacht om je te laten ontspannen en genieten van het moment.

Een eeuwenoud Japans ritueel 

De Spa Cinq Mondes  neemt je mee op een zintuiglijke reis naar Bali, Brazilië, India, Japan en Polynesië. In een speciaal ingerichte ruimte van 800 m2 geef je je over aan traditionele verzorgingen en massages die lichaam en geest zuiveren.

La piscine intérieure de l'espace wellness du Dolce La Hulpe Brussels.
Het binnenbad van de wellnessruimte in het Dolce La Hulpe Brussels.

De nieuwe KO BI DO Suprême-gezichtsmassage is een heuse manuele facelift die diep op rimpels, stevigheid, pigmentvlekken en teint inwerkt. Je eindigt met een gladde huid, een stralende teint en volledig relaxte geest. Gedurende 1u20 wisselt de massagetherapeut langzame en snelle gladstrijkende bewegingen af met ritmische tikken en acupressuur zodat elk orgaan optimaal kan ontspannen. Alles start met een 25 minuten durende massage van de nek en de monnikskapspieren, waardoor je brein alle stress los kan laten.

La vue verdoyante depuis l'une des cabines de soin du spa Cinq Mondes du Dolce La Hulpe Brussels.
Uitzicht op het groen vanuit een van de verzorgingscabines van de spa Cinq Mondes van het Dolce La Hulpe Brussels.

Kers op de taart: na het aanbrengen van het gezichtsmasker volgt een pauze, waarbij je geniet van een aangename massage van de handen, armen, voeten en kuiten. Tot slot wordt met een jaderoller de resterende spanning weggewerkt, de elasticiteit van de huid verhoogd en de absorptie van de cosmeticaproducten verbeterd. De koelte van het instrument geeft de bloedsomloop een boost en frist de teint helemaal op. Het grote voordeel van deze antiverouderingsbehandeling is dat ze de natuurlijke productie van collageen stimuleert. Wanneer je de cabine uistapt, heb je een frisse, stralende teint en oogt je gelaat duidelijk voller.

Jubelende smaakpapillen

Aangezien zoveel ontspanning zich ook in de maag laat voelen, zweven we haast naar restaurant Argan. Overdag biedt het geweldige interieur een panoramisch uitzicht op de bomen van het Zoniënwoud. 's Avonds baadt het restaurant in een warme sfeer.

L'une des salles du restaurant Argan du Dolce La Hulpe Brussels.
Een van de zalen van het restaurant Argan van het Dolce La Hulpe Brussels.

Op het menu? Alles waar we zin in hebben. Belgische of meer exotische keuken? Gezonde gerechten of liever iets stevigs? Alles kan.

Plat gourmand, frais et savoureux du restaurant Argan du Dolce La Hulpe Brussels.
Een lekker vers gerecht in het restaurant Argan van het Dolce La Hulpe Brussels.

En mochten je plots zin krijgen om te ontstressen met wat sport in de gezonde buitenlucht? Dan zijn er bij de receptie fietsen (elektrisch of mountainbike) te verkrijgen (reservering vereist). Zo kun je ook de omgeving van het domein verkennen. Een weekendje Dolce La Hulpe Brussels staat duidelijk voor ontspanning, rust, relaxatie, natuur, wellness en gastronomie. Kortom: puur geluk!

Een verblijf voor twee met overnachting, ontbijt inbegrepen, avondmaal in restaurant Argan en Ko Bi Do Suprême-verzorging (€ 170) met toegang tot de fitness- en wellnessruimte komt op € 670, dus vanaf € 335 per persoon.

Meer info via dolcelahulpe.com

LEES OOK