Het Bola Ritueel: de perfecte wellnesspauze voor zwangere vrouwen

Gepubliceerd op 2 augustus 2022 door Lisa Guilmot en Virginie Dupont Foto’s: Presse
Het Bola Ritueel: de perfecte wellnesspauze voor zwangere vrouwen Ignacio Campo

Het Bola Ritueel is de nieuwe ontspannende verzorging van de Spa Cinq Mondes in het Dolce La Hulpe. De behandeling is speciaal op punt gesteld voor zwangere vrouwen. Ze laat hen relaxen en bezorgt hen een ongeëvenaard wellnessgevoel.

Nathalie Poiroux is de vrouw achter het Bola Ritueel. Zij vertelt ons meer over deze weldadige behandeling.

Een speciale verzorging voor de zwangere vrouw

Over de Bola heb je misschien al gehoord. Het is de naam van een hangertje dat afkomstig is uit Indonesië en dat vrouwen tijdens hun zwangerschap dragen. Een bola is rond en bevat kleine balletjes die tegen elkaar aan tinkelen en een zacht gerinkel vrijgeven. De bolabol hangt ter hoogte van de bolle buik en het geluid helpt de baby om zich te ontspannen. Ook na de geboorte blijft het getinkel een rustgevend effect op het kindje uitoefenen. Bovendien zou de bola de mama en haar baby geluk brengen.

Het Sublieme Bola Ritueel is een knipoog naar dit sieraad en zijn weldadige krachten. De verzorging bestaat uit een scrub en een lichaamsmassage. Die gebeurt met delicate bewegingen en is aangepast aan het stadium van de zwangerschap. Je kunt er dus probleemloos de hele zwangerschap lang van genieten.

"De Bola verbindt de buitenwereld met de wereld binnenin je", vertelt Nathalie Poiroux. "De verzorging is speciaal ontworpen om toekomstige mama's even wat tijd te geven voor zichzelf. Ze ontspannen zich en hebben minder moeite met de veranderingen die hun lichaam ondergaat. Na een Tahitiaanse Monoï Scrub wordt het lichaam via zachte drukpunten gemasseerd. Er wordt vooral aandacht besteed aan de rug, armen, benen, buik en het gezicht. De masseuses werken met biologische producten. Die bevatten kokosolie die de hydratatie van de huid stimuleert.

Weldadig voor moeder en kind

"Wanneer de moeder zich ontspant, krijgt de baby meer ruimte. Zo kan die zich beter bewegen en zich nestelen." Het gebeurt dan ook niet zelden dat de baby tijdens de massage meer beweegt en contact maakt met de moeder en de omgeving. De massage stimuleert het kindje terwijl het bekende gerinkel van de Bola het geruststelt. Het lichaam van de toekomstige moeder ontspant, wat dan weer een positieve impact heeft op haar gemoed. Het is een moment van gedeeld geluk.

De Spa Cinq Mondes van het Dolce la Hulpe biedt ook een BabyMoon-verblijf aan. Dat kost € 178 per persoon voor een superieure tweepersoonskamer en omvat onder andere het Sublieme Bola Ritueel en een nacht in het hart van het Zoniënwoud. Het ideale uitje voor toekomstige ouders die nog even van elkaar en van het mooie leven willen genieten voor de baby er aankomt.

Het Bola Ritueel bestaat in twee formules: de massage van 50 minuten voor € 115 en de volledige verzorging van 1 uur 20 minuten met scrub en massage die € 165 kost.

LEES OOK 

7 Pinterestideeën voor een stijlvolle babyshower

Frans Beautymerk Talm richt zich op zwangere vrouwen en nieuwe mama’s

Bekkenbodem voor beginners: hierop moet je letten als je zwanger bent