7 Pinterest ideeën voor een stijlvolle babyshower

Gepubliceerd op 23 mei 2022 door Lore Ginneberge
7 Pinterest ideeën voor een stijlvolle babyshower Jonathan Borba Unsplash

Baby fever! Met de iconische zwangerschap van Rihanna en de Kardashians die de ene na de andere babyshower geven, krijgen we heel wat baby party-inspiratie. Is er een kleintje op komst of host je een feestje voor je zwangere vriendin? Lees dan snel verder.

Baby party

Nog voor je een geboortefeest plant om met je baby te pronken, kan je al een babyshower geven. Deze gewoonte is overgewaaid uit Amerika, maar wint ook bij ons aan populariteit. Logisch, want wie zegt er nu nee tegen een feestje waarbij je overladen wordt met cadeaus en complimentjes (we willen allemaal die pregnancy glow).

Ook gender reveal party's zijn in opmars. Hier wordt het geslacht van de baby op een originele manier verklapt aan vrienden en familie. Dit valt perfect te combineren met je baby shower, maar je kan er ook voor kiezen om het geslacht nog even geheim te houden.

Klaar voor een feestje? Hier alvast enkele ideeën voor een stijlvolle baby shower:

Genderneutraal

De tijd van blauw versus roze is voorbij. Tegenwoordig kiezen aanstaande mama's voor een iets neutraler kleurenpalet, zowel voor het feest als voor de babykleertjes. Wit is bijvoorbeeld een neutrale, maar stijlvolle kleur. Ideaal wanneer je zelf het geslacht nog niet kent.

Pint Embed Link

Boho buiten

Bij mooi weer is een babyshower buiten een must. Wanneer je geen tuin ter beschikking hebt, kan je picknicken in het park. Een groot deken, wat decoratie en lekker eten, meer heb je niet nodig.

Pint Embed Link

Het is de bedoeling dat de mommy to be kan relaxen, dus wat is gezelliger dan een lange tafel met een heleboel kussens?

Pint Embed Link

Ballonnen

Ballonnen zijn verplicht op elk feestje, maar zéker op je babyshower. Wie helemaal hip wilt zijn, maakt een ballonnenboog in verschillende kleuren voor een sprookjesachtig effect.

Pint Embed Link

 

Wanneer je de naam van de baby al kent (en wilt verklappen), kan je de ballonnen combineren met een mooie tafel als deze.

Pint Embed Link

Mocktail Bar

Om solidair te zijn met de mama in spe kan je een mocktail bar installeren. Voorzie bijvoorbeeld een authentiek limonadekarretje met een schattige parasol zoals hieronder. Nog inspiratie nodig? Hier vind je ideeën voor de lekkerste mocktails.

Pint Embed Link

Spelletjes

Er zijn talloze activiteiten en spelletjes die je kan spelen tijdens je baby shower. Denk dan aan 'diaper pong'. Dit is een spel waarbij je een bal moet gooien op de luier die het meeste punten waard is. Nog een leuk spel met luiers is geblinddoekt de luier van een pop verversen.

Het is meestal een verrassing op wie de baby het meeste zal gaan lijken. Bij het spel 'baby face' kan je een volledig nieuw gezicht creëren uit stukjes van een foto van de ouders.

Of voor de creatievelingen onder ons kan je iedereen een rompertje laten versieren. Je kan zoals hieronder een tafel klaarzetten met stiften, verf en glitters!

Pint Embed Link

Cadeautje voor de gasten

Als je graag iets wil terugdoen voor je gasten, en het mag eens iets anders zijn dan suikerbonen, dan zijn kleine vetplantjes een leuk cadeau. Ze kunnen dan zien hoe het plantje meegroeit tijdens de zwangerschap.

Pint Embed Link

Polaroid

Om deze dag voor eeuwig te onthouden, kan je een Polaroid camera voorzien. De gasten kunnen dan een foto nemen en er een boodschap bijschrijven. Ook mama en papa kunnen dit doen! Voor de baby later zal het des te leuker zijn om terug te blikken op deze dag.

Pint Embed Link

Volg ook dit ELLE Pinterestbord voor nog meer inspiratie.