Pinspiration: zo geef je een stijlvolle babyshower

Gepubliceerd op 2 mei 2019 door Lore Ginneberge
Pinspiration: zo geef je een stijlvolle babyshower

Baby fever! Met de royal baby in aantocht en de Kardashians die de ene na de andere babyshower geven, krijgen we heel wat baby party-inspiratie. Is er een kleintje op komst of host je een feestje voor je zwangere vriendin? Lees dan snel verder.

Baby party

Nog voor je een geboortefeest plant om met je baby te pronken, kan je al een babyshower geven. Deze gewoonte is overgewaaid uit Amerika, maar wint ook bij ons aan populariteit. Logisch, want wie zegt er nu nee tegen een feestje waarbij je overladen wordt met cadeaus en complimentjes (we willen allemaal die pregnancy glow).

Ook gender reveal party's zijn in opmars. Hier wordt het geslacht van de baby op een originele manier verklapt aan vrienden en familie. Dit valt perfect te combineren met je baby shower, maar je kan er ook voor kiezen om het geslacht nog even geheim te houden.

Klaar voor een feestje? Hier alvast enkele ideeën voor een stijlvolle baby shower:

1/

Genderneutraal

De tijd van blauw versus roze is voorbij. Tegenwoordig kiezen aanstaande mama's voor een iets neutraler kleurenpalet, zowel voor het feest als voor de babykleertjes. Wit is bijvoorbeeld een neutrale, maar stijlvolle kleur. Ideaal wanneer je zelf het geslacht nog niet kent.

2/

Boho buiten

Bij mooi weer is een babyshower buiten een must. Wanneer je geen tuin ter beschikking hebt, kan je picknicken in het park. Een groot deken, wat decoratie en lekker eten, meer heb je niet nodig.

Het is de bedoeling dat de mommy to be kan relaxen, dus wat is gezelliger dan een lange tafel met een heleboel kussens?

3/

Ballonnen

Ballonnen zijn verplicht op elk feestje, maar zéker op je babyshower. Wie helemaal hip wilt zijn, maakt een ballonnenboog in verschillende kleuren voor een sprookjesachtig effect.

Wanneer je de naam van de baby al kent (en wilt verklappen), kan je de ballonnen combineren met een mooie tafel als deze.

Volg ook dit ELLE Pinterestbord voor nog meer inspiratie.