Zo organiseer je een originele gender reveal party

Geüpdatet op 2 augustus 2019 door Malvine Sevrin en Maxine Detaellenaere
Zo organiseer je een originele gender reveal party

Een gender reveal party... Het concept komt overgewaaid uit de Verenigde Staten en krijgt ook bij ons steeds meer voet aan grond. Wat is het doel van dit feestje? Je naasten op een ludieke manier te laten weten of je een dochtertje of een zoontje krijgt. Zie je zo'n party al helemaal zitten maar heb je geen idee hoe je dit aanpakt? Met deze tips word je gender reveal party gegarandeerd een succes:

Gender reveal party: de voorbereiding

Dit is alles wat je hoeft te weten om je ideale feestje voor te bereiden, nog voor je de uitnodigingen hebt verstuurd. Er zijn namelijk twee varianten van deze party: ofwel weet je zelf al het geslacht van je toekomstige kindje en wil je dit aan je dierbaren laten weten, ofwel kom je het samen met je gasten te weten.

  • Spreekt optie 1 je het meest aan, dan maakt dit de organisatie uiteraard een pak gemakkelijker. Je kan namelijk alles tot de puntjes voorbereiden, aangezien je het geslacht al kent. Enkel opletten dat je niet tussen neus en lippen door het geslacht van je baby verklapt voor de grote dag.
  • Optie 2 vraagt een pak meer discipline. Vraag aan je gynaecoloog om het geslacht van je kindje op een briefje te schrijven, in een enveloppe te steken en deze dicht te plakken. Geef daarna de envelop - zonder zelf te spieken! - af aan degene die het feestje voor jou organiseert.

Wanneer je de datum hebt vastgelegd en je uitnodigingen verstuurd zijn, kan je beginnen nadenken over de decoratie. Kies voor een neutrale stijl zoals zwart-wit, tropical, goud en zilver, ... of speel juist met blauw en roze om je genodigden nog meer te doen twijfelen door bijvoorbeeld snoep in beide kleuren klaar te zetten.

gender reveal, party, feest, baby shower

Gender reveal party: de onthulling

Je hebt een datum geprikt, de invitaties zijn op weg en de versieringen zijn af, dan rest je nog één ding: de manier waarop je het nieuws laat weten aan je dierbaren...

De meest feestelijke manier: confetti

De toekomstige ouders gaan onder een versierde doos staan, waar binnenin gekleurde ballonnen, confetti of snoep zit. Wanneer de doos opengemaakt wordt regent het blauw of roze...

Pint Embed Link

De lekkerste manier: een taart

Wie feestje zegt, zegt taart. Dus waarom zou je er niet van profiteren om hiermee het geslacht van je baby te onthullen? Van buiten gezien, lijkt de taart op een normale confectie, maar wanneer ze aangesneden wordt, komt een blauwe of roze vulling tevoorschijn. Niet al te duur en eenvoudig om zelf te maken. Ook cupcakes zijn een leuke - en lekkere - manier om het geslacht te onthullen. Ben je een ramp in de keuken, dan kan je natuurlijk ook altijd bij je favoriete patisserie een taart bestellen.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Sweet Philosophy (@sweet.philosophy) op

De leukste manier: piñata

Herinner je je nog verjaardagsfeestjes toen je klein was en hoeveel plezier je had wanneer je de piñata kapotsloeg? Ook voor je gender reveal feestje kan je een piñata kiezen. Op de webshop My Little Day vind je de meest snoezige varianten ( wolken, pandas, eenhoorns, katjes, ...). Ze worden leeg verkocht, dus het enige wat je moet doen is de piñata vullen met snoep of confetti in het toepasselijke kleur.

Pint Embed Link