How to: de prinsessentaart

Geüpdatet op 18 oktober 2017 door Elise
How to: de prinsessentaart

prinsessentaart

Girlsnight, vrijgezellenavond of gewoon in een kookbui? Het recept voor een zeemzoete babyroze prinsessentaart vind je hier. Werkelijk om op te eten!

Ingrediëntenlijst: 

Voor de taart:

400 g amandelpoeder

400 g gezouten boter

500 g rietsuiker

160 g bloem

9 eieren (enkel eiwit)

Kleurstof naar keuze (roos dus!)

Chocoladevlokjes of frambozen toevoegen naar eigen voorkeur.

Voor het glazuur: 

250 g ongezouten boter

500 g glazuursuiker

3 vanille-extract

Kleurstof naar keuze (wederom roos dus)

Een spuitzak met sterrendop

Stappenplan

  • Meng de suiker, de bloem en het amandelpoeder samen. Breek de eieren en hou enkel het eiwit bij om op te kloppen. Voeg voorzichtig het opgeklopte eiwit toe aan het mengsel met behulp van een houten lepel. Verdeel het deeg in vier verschillende kommetjes. Deze taart moet je namelijk stapelen en elk kommetje stelt een laag cake voor. Voeg vervolgens kleurstof toe aan elk kommetje. Hou je van een regenboogmotiefje, neem dan vier verschillende kleuren. Hou je het liever bij één kleur? Doseer dan het kleurstof om een kleurverloop te creëren.
  • Verdeel elk kommetje deeg over een aparte siliconenvorm. Indien je er geen hebt, vergeet dan niet om telkens de bakvorm zorgvuldig in te smeren met boter. Zij die niet gezegend zijn met een industriële oven (wie wel?) heeft wat extra geduld nodig. Elke bakvorm moet 15 tot 20 minuten bakken, naargelang de oven.
  • Terwijl je wacht tot de cakes zijn afgekoeld, maak je de crème au beurre. Meng de boter met de poedersuiker en voeg wat kleurstof toe. Hou wat crème au beurre zonder kleurstof over om de taart op elkaar te monteren.
  • Stapel de taart met een dun laagje kleurloze crème au beurre tussen elk onderdeel. Voor de decoratie neem je de spuitzak erbij, gevuld met de gekleurde crème au beurre en maak je kleine cirkels op de taart. Niet zo zeker van je kunnen? Probeer eerst eens apart op een bordje.

prinsessentaart

Smakelijk!

via www.elle.be/fr