Ice globes: zijn deze skincare tools de TikTok hype waard?

Geüpdatet op 21 april 2022 door Lore Ginneberge
Ice globes: zijn deze skincare tools de TikTok hype waard? Skin Gym

Na Gua Sha stenen en jaderollers is TikTok in de ban van een nieuwe skincare tool: 'ices globes'. Wat doen deze ijskoude rollers voor je gezicht, en wat is het verschil met Cryo-Sticks?

Zoals veel beautytrends zijn de zogenaamde 'ice globes' groot geworden via sociale media - en dan vooral TikTok. Een eenvoudig rondje TikTokken leert dat je via de hashtag 'skincare' al snel op deze esthetisch aantrekkelijke balletjes uitkomt. Volgens het agentschap Stylight  zijn de vermeldingen van ice globes sinds december 2021 met 194% gestegen.

Wat zijn ice globes?

Het gaat om kleine ballen gevuld met een vloeistof die extra koud wordt in de koelkast of diepvriezer. Deze zijn bevestigd aan een handvat om makkelijk over je gezicht mee te kunnen glijden, gelijkaardig aan een jade roller. De ice globes zijn er in allerlei aantrekkelijke kleuren in verschillende maten - al dan niet met glitters - wat deels hun succes op sociale media verklaart.

Ice globes versus Cryo-sticks

Ice Globes zijn vergelijkbaar met de zogenaamde Cryo-Sticks, met één verschil: de vorm. Sarah Vandendriessche, een schoonheidsspecialiste met haar eigen e-shop voor natuurlijke schoonheidsproducten, heeft een voorkeur voor de laatste: "Hun vorm is ergonomischer en volgt de contouren van het gezicht beter dan ice globes, die rond zijn". Cryo-Sticks zijn ook vaker gemaakt van roestvrij staal, in tegenstelling tot ijsbollen die meestal van glas of plastic zijn gemaakt. Binnenin zit een specifieke vloeistof die niet volledig bevriest wanneer ze in de diepvriezer wordt gelegd, maar de koude goed vasthoudt gedurende de hele gezichtsmassage.

Waar dienen ice globes of cryo-sticks voor?

Ice globes en Cryo-Sticks hebben in grote lijnen dezelfde voordelen: vermindering van ontstekingen, roodheid en zelfs donkere kringen. Er wordt ook gezegd dat het gebruik ervan hoofdpijn zou verminderen. Deze kleine gekleurde ballen mag je dus gerust toevoegen aan de lijst met beauty accessoires om te testen, naast de Gua Sha, de jade rollers en andere tools voor een betere huid.

Wat de ballen of sticks zo bijzonder maakt, zijn de voordelen die de kou heeft op je gelaat. Het is aangeraden om de ice globes voor gebruik 30 minuten te koelen. Sarah Vandendriessche raadt aan om ze in de ijskast te leggen: "Daar is de temperatuur minder koud, zodat je ze meteen kunt gebruiken. Als je een extra verkoelend effect wilt, kun je ze in de vriezer leggen. Maar wees voorzichtig, wacht minstens 15 minuten met huidcontact, anders loop je het risico je te verbranden.

Hoe gebruik je ice globes of Cryo-Sticks?

Zodra de Cryo-stick of ice globe uit de kou is gehaald, kan het gezicht op verschillende manieren worden gemasseerd, afhankelijk van het effect dat je wilt bereiken. "Zie ze als een verlengstuk van je hand om jezelf te masseren, je kunt er veel dingen mee doen," voegt Sarah toe.

1. Voor een drainerende werking

De drainerende bewegingen moeten zeer langzaam zijn, van de binnenkant naar de buitenkant van het gezicht. "Dit helpt de lymfe te circuleren naar de lymfeklieren die zich rond het gezicht bevinden."

2. Voor een ontzwellend effect

Om zwelling te verlichten, leg je de ice globe ongeveer vijftien seconden op je ogen. Niet alleen maakt dit gebaar de ogen wakker en vermindert het wallen, maar het stimuleert ook de bloedcirculatie, waardoor donkere kringen verminderen.

3. Voor een pijnstillend effect

In geval van hoofdpijn kan je proberen de pijn te verminderen door de slapen ongeveer twintig seconden met de bol in cirkelvormige bewegingen te masseren.

4. Voor een verstevigend effect

Een eenvoudige gladmakende beweging kan de huid al verstevigen. Ook hier wordt de beweging gemaakt van de binnenkant naar de buitenkant van het gezicht. Idealiter eindig je altijd onder de sleutelbenen om de lymfe terug naar beneden te laten stromen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door SKIN GYM ® (@skingymco)

Waar koop je ice globes en Cryo-Sticks?

Je vindt de ice globes overal, van ASOS tot Zalando, maar Skin Gym, een merk volledig gewijd aan gezichtsmassages, lijkt zich het meest te onderscheiden. Volgens Stylight noteerde het merk in november en december 2021 dankzij deze trend een stijging van het aantal clicks met 97%.

skin gym set ice globes cryo-sticks
Glass Cupping Set, Skin Gym, €42

Shop hier

Voor de stalen Cryo-Sticks kan je terecht bij het Franse cosmeticamerk Biologique Recherche, verkrijgbaar via de Belgische webshop van Kristina Decourt of bij het Belgische Likami.

Cryo-Sticks, Biologique Recherche
Cryo-Sticks, Biologique Recherche

Shop hier