Van bijensauna tot ijsgrot en moddermassage: ontspannen in Thermen Katara

Geüpdatet op 27 juli 2022 door Lore Ginneberge
Van bijensauna tot ijsgrot en moddermassage: ontspannen in Thermen Katara Thermen Katara

Binnenstappen in Thermen Katara betekent dat je je overgeeft aan totale relaxatie en dat de wereld even op pauze staat. Met zo'n tien verschillende sauna's en hammam's en meer dan 10.000 vierkante meter aan wellness is dit een paradijs voor al wie rust zoekt.

Badhuizen, sauna's en buitenzwembaden

Zowel in oppervlakte als beleving zien zaakvoerders Geert de Mulder en Nancy Goossens het groot: buitenzwembaden, ligweides, sauna’s en sinds kort extra badhuizen lopen vloeiend in elkaar over, speciale rituelen zorgen voor een onvergetelijke ervaring. Vooral het nieuwe IJslands en Romeins Badhuis zijn de moeite om naar Belsele te trekken. Voor de realisatie van deze oorden van ontspanning werkt Thermen Katara met eigen ontwerpen, unieke designs en speciale materialen. Ook is elk thema tot in de kleinste details uitgewerkt.

De ijsgrot - Thermen Katara
De ijsgrot - Thermen Katara

Zintuiglijke reis rond de wereld

Er is voor ieder wat wils in het thermencomplex, waar je een zintuiglijke reis rond de wereld maakt. Zo bevat het IJslands Badhuis een Midsommar Sauna, het Geiserbad, en een Pao IJsgrot waar het 7 °C is. De grote verrassing daar is The Bee Hive,  een unieke saunabeleving die je dichter bij de natuur brengt. Hier voel je de levenswijze van het Noorden tot leven komen.

thermen katara
The Bee Hive - Thermen Katara

Ook het Romeins Badhuis is een pareltje. Het brengt ode aan de aloude badrituelen van de Romeinen. Toen was een dagelijks bezoek aan de Thermen de gewoonte. In het Sudatorium, een grote stoomruimte, glijdt de stress van je lijf. Je geniet hier in de toekomst ook van packings met aloë- of arganolie en rituelen allerhande.

Speciale vermelding verdient ook de Thokmay sauna, geïnspireerd op een authentieke Tibetaanse zoutgrot waar een constante temperatuur van 70° zorgt voor een immuunboost, dankzij de mineralen die vrijkomen uit de roos-oranje zoutstenen.

wellness belgie spa thermen
Thermen Katara

Unieke behandelingen uit alle windstreken

Om je wellnessdag compleet te maken zijn er beautybehandelingen, klassieke ontspannende massages, maar ook uniekere massages van over de hele wereld. Er is de Afrikaanse of Finse massage, de Arabische massage met arganolie of de weldadige moddermassage die niet zuiver ontspant, maar ook nog eens vochtafdrijvend werkt en pijnlijke spieren aanpakt. Na 50 minuten modderen voel je je als herboren.

Adres: Nieuwe Baan 66, 9111 Belsele. Meer info via katara.be