Gaan jij en je hond binnenkort samen naar de spa?

Geüpdatet op 19 augustus 2022 door Lore Ginneberge
Gaan jij en je hond binnenkort samen naar de spa?

Ooit al een spa-behandeling geboekt voor je hond? Of wat dacht je van een 'pawdicure'?

We zijn bloedserieus, er bestaan weldegelijk wellnessarangementen voor je trouwe viervoeter. Klinkt absurd, maar volgens experten is dit eigenlijk zo gek nog niet...

De pawdicure

Het zal je misschien niet verbazen, maar de rage van beautybehandelingen voor hondjes komt overgewaaid uit L.A. Daar vind je tal van dierensalons die verschillende behandelingen aanbieden, van een basic verzorging tot over-the-top treatments. Pedicures (of 'pawdicures') voor honden zijn er all the rage, dus je hoeft niet raar op te kijken als je een chihuahua met roze gelakte nageltjes ziet voorbij trippelen op Sunset Boulevard.

 

Dit bericht bekijken op Instagram

 

Een bericht gedeeld door Warren London Dog Products (@warrenlondon) op

Bij ons in België is de pawdicure nog niet helemaal ingeburgerd, en zal je je dus met een DIY-behandeling moeten behelpen. Let op: reguliere nagellak is niet veilig voor honden! Gelukkig is het Britse Warren London, gespecialiseerd in hondenproducten, verkrijgbaar via Amazon. Hier shop je de nagelstiftjes.

Massages en moddermaskers

Vind je pootjes lakken al extreem? Wacht tot je hoort over de serieuze beautybehandelingen. Puppy therapy, massages, acupunctuur... Als het bestaat voor jou, bestaat het ook voor je pup. Tegelijk zijn er heel wat experten die beweren dat deze hype lang niet zo gek is. Honden kunnen niet alleen echt genieten van een deugddoende massage, maar worden er ook psychologisch beter van. Vooral oude, gekwetste of angstige honden hebben baat bij relaxerende behandelingen.

massage hond spa wellness

Zin in een dagje wellness met je hond? In Lancashire ligt The Lawrence Hotel, met een kuuroord dat jou en je pup in de watten legt. Pedicures, blow dries, anti-stressmassages... allemaal bij een heerlijk glas paw-secco. Tripje Engeland, iemand?