Bewezen: honden op kantoor maken gelukkig

Geüpdatet op 14 juni 2023 door Marthe De Mooter en Lore Ginneberge
Bewezen: honden op kantoor maken gelukkig ©Unsplash

Ook fan van honden op kantoor? Mars onderzocht de effecten van viervoeters op de werkvloer. De cijfers zien er veelbelovend uit.

Steeds meer bedrijven laten honden toe op de werkvloer. Maar wat zijn nu de effecten van een kantoor met trippelende viervoeters? Mars liet een onderzoek uitvoeren door iVox naar de impact van huisdieren op kantoor.

Honden op kantoor zijn een ideale motivator

Sinds 2019 is het aantal Belgische werkplekken waar honden toegestaan zijn bijna verviervoudigd. Dat is positief nieuws als je weet dat het nieuwe onderzoek van iVox heeft aangetoond dat 63% van de Belgen gelukkiger is op kantoor wanneer er honden rondlopen. Dat heeft te maken met het stressverlagend effect van de dieren. Bovendien verhogen ze de motivatie, zetten ze werknemers aan om te bewegen en creëren ze een betere werksfeer. Er is niets dat een bemoedigend likje of een knuffel van een hond niet kan oplossen, zo blijkt.

Hond op kantoor
©Unsplash

LEES OOK: Tips om je hond mee te nemen naar het werk

Honden belangrijk wapen in the war on talent

Verder toont het onderzoek aan dat honden op kantoor een belangrijk wapen kunnen zijn in the war on talent. Zo zien bijna 6 op 10 Belgen een pet-friendly bedrijf als een teken van een flexibele en vooruitstrevende bedrijfsfilosofie. Daarbij zou er meer aandacht zijn voor de balans tussen werk en privé en voor het welzijn van het personeel. Dat is de reden waarom 1 op 3 Belgen hun keuze voor een job mede laat bepalen door het huisdierenbeleid van een bedrijf.

honden op kantoor
©Unsplash

Het moge duidelijk zijn, honden op kantoor maken gelukkig en trekken talent aan! Aan alle CEO's die dit lezen, jullie weten wat je te doen staat...

LEES OOK: Dit zijn de populairste hondenrassen van het moment