Bewezen: honden op kantoor maken gelukkig

Geüpdatet op 19 juni 2019 door Lore Ginneberge
Bewezen: honden op kantoor maken gelukkig

Vandaag is het internationale Take Your Pet To Work Day. Om dat te vieren onderzocht Mars de effecten van honden op kantoor. Dit zeggen de cijfers:

Net als Mars, heeft ook de ELLE-redactie een huisdiervriendelijk kantoor (maak hier kennis met onze schattige office dogs). Maar wat zijn nu de effecten van een kantoor met trippelende viervoeters? Mars liet een onderzoek uitvoeren door iVox naar de impact van huisdieren op kantoor.

Honden zorgen voor meer geluk thuis...

Eerst enkele algemene cijfers:

  • 1 op 3 Belgische gezinnen heeft een kat, voor honden is dat 1 op 4.
  • 6 op 10 Belgen vinden dat hondjes de stad gezelliger maken.
  • 8 op 10 baasjes geven aan dat een huisdier stress vermindert.
  • 9 op 10 baasjes zeggen dat hun huisdier hen gelukkiger maakt

honden kantoor gelukkig

...En minder stress op kantoor

Verder werd dus onderzoek gedaan naar huisdieren in de werkomgeving. Wat blijkt? Slechts 6 procent van de werkende Belgen mag z'n huisdier meenemen naar kantoor, terwijl 1 op 3 er wel voor open zou staan.

Lees ook: Tips om je hond mee te nemen naar het werk

honden op kantoor

Ook werd gepeild naar het welzijn van Mars-medewerkers in hun dog friendly office, versus de verwachtingen van werknemers zonder kantoorhondjes. Hieruit blijkt dat de sfeer en het geluk met honden zo'n 30% hoger ligt dan verwacht. Bovendien geven de Mars-werknemers aan minder stress en meer concentratie te hebben.

Het moge duidelijk zijn, honden op kantoor maken gelukkig! Aan alle CEO's die dit lezen, jullie weten wat je te doen staat...