6 tips om je hond mee te nemen naar het werk

Gepubliceerd op 22 juni 2018 door Maxine Detaellenaere
6 tips om je hond mee te nemen naar het werk

Doet het iedere ochtend toch wel wat pijn om de deur achter je dicht te trekken en je hond alleen te laten? Met deze tips neem je je trouwe viervoeter vlot mee naar het werk.

Ook op de ELLE-redactie lopen dagelijks heel wat schattige viervoeters rond. Een hond op het werk heeft namelijk heel wat voordelen. Zo voelen heel wat mensen zich gelukkig wanneer ze een huisdier strelen of ermee spelen, wat stressverlagend werkt. Bovendien kan je even een frisse neus halen en de hond uitlaten, goed voor je hond en voor jezelf, want een ommetje doen is goed voor de productiviteit. Hoe zorg je nu dat alles goed verloopt wanneer je je trouwe viervoeter meeneemt naar het werk?

hond, kantoor, werk, huisdier

  • Zorg ervoor dat je hond in tiptop conditie is: verzorgd, gewassen en zonder vlooien.
  • Introduceer je hond langzaamaan aan de nieuwe omgeving en nieuwe mensen. Voor sommige honden kan het nogal veel prikkels in één keer zijn, wanneer je je hond meeneemt naar het werk.
  • Vraag zeker aan je collega's of niemand allergisch is aan honden en of iedereen akkoord gaat met een hond op het werk.
  • Laat je collega's ook weten of er specifieke dingen zijn waar ze op moeten letten bij je hond. Misschien wordt je hond niet graag gestreeld op een bepaalde manier of is hij op dieet en mag hij geen extraatjes eten.
  • Zijn er wel meer mensen die graag hun hond meebrengen? Te veel dieren kan voor afleiding of wrevel tussen de honden onderling zorgen. Je kan een schema maken met wie er wanneer zijn huisdier meebrengt naar het werk.
  • Let er ook op of je kantoor 'petproof' is. Zijn er losse dingen die hij kan inslikken? Kan hij ergens vastzitten? Controleer alles goed voor je je huisdier loslaat op het werk.

Lees ook 'Dit draag je op kantoor tijdens snikhete dagen' en 'De mooiste designer hondenhokken'.