GETEST: de DIY-manicure

Geüpdatet op 11 juli 2019 door Laure Vandendaele
GETEST: de DIY-manicure

Het Belgische nagellakmerk Pronails is sinds kort ook verkrijgbaar bij Di. Wij testten het SelfGel Starter Kit voor een professionele thuismanicure.

Wat is het?

Een complete kit met daarin alle benodigdheden (zelfs een ‘oventje’ zoals in het nagelsalon) voor een gelmanicure van salonkwaliteit die 10 dagen houdt.

Hoe werkt het?

Ondanks de vele productjes, is het hele lakproces vrij eenvoudig. Op de site van SelfGel staat een makkelijk te volgen stappenplan, wie twijfelt kan de korte tutorials bekijken. Eens de nagels schoongemaakt en gevijld zijn, lak je ze met de Start-laag die je meteen laat uitharden onder de LED-lamp. Nadien doe je hetzelfde met twee laagjes van een kleur naar keuze (ik kies ‘Natural Beauty 005’, een prachtig rozig nude, perfect voor een manicure als die van Meghan Markle) en sluit af met de Finish-lak.

pronails_selfgeld_starter_kit_inset

Resultaat?

Na twintig minuten zijn al mijn nagels netjes gelakt én droog. Iets wat met gewone nagellak doorgaans wat meer tijd nodig heeft. Drie dagen later zijn mijn gelnagels nog steeds helemaal in tact. In de dagen die volgen merk ik dat ik plots nagels kwijt ben. Geen afgebroken stukjes, de laagjes lak zijn in hun geheel van de nagelplaat gesprongen. Beginners mistake, zo blijft nadat ik contact heb opgenomen met Pronails. Het is namelijk heel erg belangrijk om de nagels te sealen, dat betekent dat je met je nagellak ook de nagelrand lakt waardoor de laag lak beter blijft zitten. Is dat niet geval komt er lucht onder de lak wanneer je ergens tegenaan botst en laat de lak los. Seal the deal, dus! Na een paar keer oefenen bleef de lak effectief beter zitten maar de 10 dagen haalden we nog niet. Op de teennagels bleef de kleur wel lang zitten al verdwenen ook hier na een tijdje enkele nageltjes.

Aanrader voor:

wie graag mooi gelakte en verzorgde nagels wil, zonder daarvoor naar het nagelsalon te moeten.

 ProNails SelfGel Starter Kit, Pronails, 69 €, exclusief verkrijgbaar bij Di.

Koop hier