Meghan Markle breekt koninklijk protocol met ‘Markle manicure’

Gepubliceerd op 11 juni 2018 door Laure Vandendaele
Meghan Markle breekt koninklijk protocol met ‘Markle manicure’

Meghan Markle is niet bang om losjes met het koninklijk stijlprotocol om te gaan. Zo verscheen de hertogin van Sussex afgelopen weekend met een subtiel ontbloot schoudertje én tien verrassend gelakte nagels op het balkon van Buckingham Palace. En dat op het feestje van de Queen - een notoire nagellakhater - herself!

Meghan Markle verscheen afgelopen weekend voor het eerst op het balkon van Buckingham Palace, een groot moment voor de voormalige actrice die sinds een dikke drie weken als royal door het leven gaat. Markle was er in het gezelschap van de quasi voltallige koninklijke familie ter gelegenheid van 'Trooping the Colour', de verjaardagsceremonie van de Queen. De kersverse echtgenote van prins Harry droeg voor de gelegenheid een poederroze jurk van Carolina Herrera en een hoed in dezelfde kleur van Philip Treacy. Een ogenschijnlijk onschuldige outfit, op twee ontblote stukjes vlees na. Markles lange bruine lokken vielen losjes over haar schouders, die door de boothals van de jurk duidelijk zichtbaar waren. Een big no no voor leden van de koninklijke familie wiens schouders te allen tijde bedekt moeten zijn. Een ongeschreven regeltje dat Meghan Markle al op haar huwelijksdag aan haar laars lapte. Ook haar trouwjurk van Givenchy had een boothals dat een stukje van haar schouders bloot liet. Gezien de Queen de inmiddels iconische jurk vooraf moest goedkeuren, mogen we ervan uitgaan dat de oma van haar prins de regel niet erg nauw neemt.

Meghan versus Kate: wie heeft de mooiste beautylook?

Toch waren het Meghans nagels die afgelopen weekend met alle aandacht gingen lopen. Die waren immers in een opvallende roze kleur gelakt. Niet in dat bijna onzichtbare, transparante roze dat de Queen oogluikend toelaat, maar een dekkend babyroze kleur die perfect bij haar outfit paste. Ook met deze kleurkeuze bewijst Markle dat ze de door het koningshuis op opgelegde regels respecteert, maar met enige flair naar haar hand zet. Als nieuwbakken royal moest ze rode en donkere nagellak al opgeven, het is dus begrijpelijk dat de mooie brunette volop met alle tinten roze experimenteert.

LEES OOK: waarom we Meghan Markle nooit meer met rode lippen zullen zien.

Zelf ook 'pretty in pink' Markle manicure? Bekijk hier haar manicure en shop onze favoriete roze nagellakjes van het moment.

Shopping