Beauty etiquette: waarom we Meghan Markle nooit meer met rode lippen zullen zien

Gepubliceerd op 16 mei 2018 door Laure Vandendaele
Beauty etiquette: waarom we Meghan Markle nooit meer met rode lippen zullen zien

De Queen heeft een duidelijke mening als het over beauty gaat. Zo is felgekleurde nagellak vulgair, zijn regelmatige brushings een must en draag je als royal maar beter geen felrode lippenstift. Bijzonder dus, dat de vrouw die de regels bepaalt, ze met haar eigen roze-rood gestifte lippen weer iedere dag breekt. Mogen we van (bijna) newbie royal Meghan evenveel rebellie verwachten?

Queen Elizabeth is absoluut geen fan van opzichtige make-up maar zweert zelf al jaar en dag bij een vleugje rood-roze lippenstift. Queen E bepaalt de regels, maar breekt ze even goed.

Nu Meghan Markle bijna voorgoed burgermeisje af is, dient de voormalige actrice zich aan een aantal (ongeschreven) beautyregels te houden. Je staat immers maar best op een goed blaadje bij de Queen. Dat betekent bye bye rode lippen en donkere nagellak maar hello drie wekelijke brushings. En als Meghan het even niet meer weet, kan ze voor advies altijd aankloppen bij kersverse schoonzus Kate, die alle regels intussen helemaal meester is.

DON’T: Rode lippen

meghan markle rode lippenstift
Zo zullen we Meghan vermoedelijk nooit meer zien.

Tijdens haar dagen als actrice verscheen Meghan Markle regelmatig in een sexy jurk en met felrode lippen op de rode loper. Nu ze met een royal huwt, mag ze haar rode loper enkel achter gesloten deuren én ver uit het zich van de Queen bovenhalen. Harry's grootmoeder is een fervent aanhanger van een natuurlijke make-uplook en daar horen opzichtige felgekleurde lippen niet bij. Hoewel Britse bescheidenheid een van haar stokpaardjes is, springt de 92-jarige met haar felgekleurde mantelpakjes en roze-rood gestifte lippen wel uit de band. Een van de voordelen van de Queen te zijn. Dat, en  àlle loslopende zwanen in het Verenigd Koninkrijk de jouwe moge noemen en in het bezit van een pimped out, chromed out koets (de Diamond Jubilee State Coach) zijn. Maar wie lager in rang staat, houdt het maar beter sober. Kate Middleton zweert al jaren bij een neutrale en zachtroze lippenstift en ook Meghan houdt het sinds de bekendmaking van de verloving bij een naturelle liplook. Het grote voordeel: zo betrappen de altijd aanwezige fotografen je nooit met rode lipstick op je tanden en moet je de kleur niet na iedere maaltijd bijwerken.

1/

DON’T: donkere nagellak

meghan markle donkere nagellak
Donkere nagellak, that way!

Ook rode en donkere nagels worden in de koninklijke kringen niet getolereerd. De Queen zou felgekleurde nagellak of - nog erger - valse nagels als vulgair beschouwen en houdt het zelf enkel bij het zachtroze 'Ballet Slippers' van Essie. Een kleurtje dat we sinds haar toetreding tot de koninklijke familie ook regelmatig op de nagels van Kate Middleton zien. Voor haar trouwdag mixte haar nagelstylist Marina Sandoval de kleurtjes Bourjois So Laque Nail Enamel in 'Rose Lounge' met het zachtebeige 'Allure' van Essie.

2/

DO: losse lokken

kate middleton lang haar
Kate Middleton op haar trouwdag in 2011

Los van het feit dat burgermeisjes Kate en Meghan een royal aan de haak wisten ze slaan, hebben de aanstaande schoonzusjes nog wel meer gemeen. Zoals een prachtige haardos. Kate -die zich sinds haar verloving met prins William - quasi altijd aan de regeltjes houdt, verraste op haar trouwdag door met losse lokken voor het altaar te verschijnen. Ongebruikelijk voor royals, die op de mooiste dag van het leven doorgaans voor een opsteekkapsel kiezen. Laat ook Meghan zaterdag haar 'hair down?'

3/

DO: DIY make-up

Als we de geruchten mogen geloven zit Meghan nu make-uptutorials te kijken. Rumor has it dat de brunette - net als Kate - zich zelf zal opmaken op haar huwelijksdag. Voor Kate was dit (again, volgens geruchten) dé manier om die surreële dag van een portie 'normaal' te voorzien. In de aanloop naar haar trouwerij volgde Kate verschillende make-uplessen bij make-upartiest Arabella Preston. Ook Bobbi Brown herself vertrouwde aan ons toe dat ze Kate de nodige make-uptips gaf. Op haar grote dag debuteerde Kate meteen haar signature look: een matte teint, rozige wangetjes, flink aangezette wenkbrauwen en een dikke lijn kohl onder haar ogen. Een look die niet door iedereen geapprecieerd kon worden, heel wat beautyjournalisten vonden de make-up te hard en ook ontwerpster Vivienne Westwood liet zich ontvallen geen fan van Kates oogmake-up te zijn. Opvallend: sinds Kate eerder dit jaar 36 kaarsjes uitblies, ziet er een pak natuurlijker en zachter uit. Zit de invloed van haar glowy schoonzus hier voor iets tussen?

Hoewel ook Meghan de beste make-upartiesten ter wereld op speed dial heeft staan, zou ook de Amerikaanse er voor kiezen om zaterdag het heft in eigen handen te nemen. We verwachten: een zachte smokey eye, glowy teint met zichtbare sproetjes en een zachtroze mond.

Wil je de signature looks van Kate en Meghan zelf onder de knie krijgen? Bekijk dan hier onze royal tutorial!

4/

DO: a touch of Diana

prinses diana rebel

Diana was niet alleen de 'people's princess', ze was ook een rebel die Buckingham Palace met haar met haar gewaagde outfits, korte coupe (naast 'de Rachel' was Diana's asblonde haardracht de populairste uit de jaren 90, turbulente liefdesleven, onorthodoxe manier van opvoeden en bijzondere relatie met de pers regelmatig op zijn kop zette. Harry - die in zijn jongere jaren ook de boel wel eens op stelten zetten - heeft zijn rebelse kantje duidelijk van geen vreemde. Hopelijk beschikt ook Meghan over voldoende rebelse trekjes om op tijd en stond wat leven in de brouwerij te brengen.

Aanstaande zaterdag weten we ein-de-lijk wie o wie Meghan Markle naar het altaar begeleidt, of haar donkere lokken opgestoken of los over de schouders zullen hangen en wélke designer (of designers! Er wordt immers gefluisterd dat Megs trouwjurk een creatie er een van het Australische ontwerpersduo Ralph & Russo wordt) achter De Jurk zit. Meer duidelijkheid op 19 mei!