Rihanna treed na 5 jaar weer op tijdens Super Bowl 2023

Gepubliceerd op 26 september 2022 door Lore Ginneberge
Rihanna treed na 5 jaar weer op tijdens Super Bowl 2023

Stop alles! Rihanna maakt een comeback voor de Super Bowl van 2023. Op 12 februari presenteert Rihanna de beroemde halftime show, die een enorm publiek aantrekt en een grote financiële impact heeft. Elk jaar breekt de finale van het Amerikaanse voetbalkampioenschap kijkcijferrecords, tot het punt dat het het meest bekeken evenement op de Amerikaanse televisie wordt.

"SELF-MADE MILJARDAIR"

De foto die werd gekozen om het nieuws aan te kondigen is nu al iconisch. Het toont Rihanna's getatoeëerde hand die een American football vasthoudt, gefotografeerd door de NFL voetbalbond. De aankondiging is groot nieuws, niet in het minst omdat de 'Diamonds'-zangeres het podium enkele jaren had verlaten om zich te wijden aan haar privéleven, maar ook aan Fenty Beauty, haar cosmeticamerk. De op Barbados geboren zangeres heeft zich ook met succes op de modewereld gestort met haar lingeriemerk Savage x Fenty, en is de jongste selfmade miljardair in Amerika geworden. In 2021 was ze maar liefst 1,7 miljard dollar waard.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door badgalriri (@badgalriri)

Rihanna is op 13 mei in Los Angeles bevallen van haar eerste kind met rapper A$AP Rocky. Sinds 2016, toen haar laatste album 'Anti' uitkwam, houdt de ster de release van haar volgende album een mysterie. "Ik bekijk mijn volgende project op een totaal andere manier dan ik me eerder had voorgesteld. Ik denk dat het beter bij me past, veel beter. Het is authentiek, het wordt leuk voor mij en het neemt veel druk weg," vertelde ze in april aan het Amerikaanse tijdschrift Vogue.

In de voetsporen van Snoop Dogg, JLo en The Weeknd

Tijdens de Super Bowl halftime show neemt ze het stokje over van Dr. Dre, Snoop Dogg, Kendrick Lamar, Mary J. Blige en Eminem. Al deze raplegendes brachten hun kenmerkende nummers tijdens de halftime show afgelopen februari in een tot in de puntjes gechoreografeerd optreden. De laatste finale van het American football-kampioenschap, gewonnen door de Rams tegen de Bengals, trok meer dan 112,3 miljoen toeschouwers.

Het concert wordt sinds 2019 geproduceerd door de Roc Nation groep, opgericht door Jay-Z. Apple Music kondigde aan de hoofdsponsor van het concert te worden, waarmee het Pepsi verdrong en er 50 miljoen dollar voor betaalde. Ter herinnering: de grootste sterren hebben het podium betreden tijdens de Super Bowl, van Michael Jackson tot Madonna en U2. In 2021 was het de Canadese artiest The Weeknd die de halftime show presenteerde, na Jennifer Lopez en Shakira in 2020.

LEES OOK: Khloé Kardashian toont baby zoontje voor het eerst tijdens 'Kardashians' première