De leukste adresjes voor een citytrip in Groningen

Geüpdatet op 22 september 2022 door Lisa Aelvoet Foto’s: Unsplash
De leukste adresjes voor een citytrip in Groningen

Door haar inwoners wordt de stad liefkozend 'Groot Loug' - oftewel 'groot dorp' - genoemd. En dat heeft alles te maken met de Groningse gezelligheid die in de stad heerst. Wij lijsten de gezelligste adresjes op voor een weekendje Groningen.

Zondag

Het groene Groningen telt heel wat parken. Zo ook het Noorderplantsoen in het centrum van de stad. In een oude kiosk ligt daar het eetcafé 'Zondag' genesteld, waar het elke dag van de week een beetje weekend is. Je kan er van 's ochtends tot 's avonds terecht voor ontbijt, lunch, taart, borrel én diner. Op het menu staan eerlijke gerechten bereid met lokale producten.

Tip: in de maand augustus vindt het kunstenfestival 'Noorderzon' plaats in het Noorderplantsoen en is het er extra gezellig.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zondag (@zondagnoorderplantsoen)

Adres: Kruissingel 1, Groningen

Forum

Het Forum huist in een indrukwekkend gebouw aan de Nieuwe Markt. Je kan er terecht voor tentoonstellingen, (literaire) evenementen, films en een spectaculair uitzicht vanop de rooftop. Deze culturele parel mag niet ontbreken in je planning.

LEES OOK: Citytrip naar Marseille: de leukste adresjes voor op je to-do lijst

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Forum Groningen (@forumgroningen)

Adres: Nieuwe Markt 1, Groningen

The Market Hotel

In 2021 opende 'The Market Hotel' haar deuren aan de Grote Markt van Groningen in het kloppende hart van de stad, vlak naast het Forum. Dit hotel met een hedendaags, Scandinavisch geïnspireerd interieur vormt de ideale uitvalsbasis om de stad te ontdekken. Sommige kamers bieden een prachtig zicht op de markt, maar zijn zo goed geïsoleerd dat je van het rumoer niets te horen krijgt. Een zalige nachtrust gegarandeerd dus! Geniet er bovendien van een uitgebreid ontbijtbuffet in het gezellige café van het hotel, laat je verwennen in de wellness of smul er van heerlijk vers gebak bij de aanpalende bakkerij.

Adres: Grote Markt 31, Groningen

Meer informatie vind je hier.

Pernikkel

Aan de oevers van de rivier 'A' ligt het hippe 'Pernikkel' genesteld, een leuk adresje voor ontbijt, lunch of om te borrelen. Zelf omschrijft het etablissement de gerechten op de kaart als 'troepvrij, huisgemaakt en lokaal'. Een leuk adresje voor elk moment van de dag!

Adres: Aweg 2, Groningen

Mr. Mofongo

De naam 'Mr. Mofongo' verwijst naar de wereldreiziger Maximo Mofongo, op wiens belevenissen dit horeca-avontuur geïnspireerd is. Je proeft er gerechten en dranken van overal ter wereld zoals Portugese 'cataplana', Javaanse 'sateh' en Amerikaanse 'Wisconsin Old Fashioned': stuk voor stuk om over naar huis te schrijven.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mr. Mofongo (@mr.mofongo)

Adres: Oude Boteringestraat 26, Groningen