Hét romantische drama van deze zomer: “Where the crawdads sing”

Geüpdatet op 1 juli 2022 door ELLE Partner
Hét romantische drama van deze zomer: “Where the crawdads sing”

In deze langspeelfilm, gebaseerd op het boek Daar waar de rivierkreeften zingen (ook: Het Moerasmeisje) van Delia Owens (Where the Crawdads Sing, met 4,5 miljoen verkochte exemplaren een bestseller in de VS) en geproduceerd door Reese Witherspoon en Lauren Neustadter, volgen we Kya [Daisy Edgar-Jones], een pracht van een jonge vrouw die als kind in het wild opgroeit.

Bestseller geproduceerd door Reese Witherspoon

“Ik vond het boek zó geweldig … Wat ik voelde tijdens het lezen, wilde ik omzetten in een film.” De ogen van Reese Witherspoon gaan glinsteren wanneer ze praat over Delia Owens’ boek Daar waar de rivierkreeften zingen (Where the Crawdads Sing, met 4,5 miljoen verkochte exemplaren een bestseller in de VS). De beroemde actrice uit The Revenge of a Blonde en Big Little Lies is tegenwoordig een erkende Hollywoodproducent die het werk van vrouwen in deze complexe en competitieve industrie in de kijker zet. Door samen met Lauren Neustadter deze film te produceren, brengt ze Kya (Daisy Edgar-Jones) tot leven, een pracht van een jonge vrouw die als kind in het wild leeft. Kya wordt op haar tiende in de steek gelaten door haar moeder. Ze groeit alleen op in de gevaarlijke moerassen van North Carolina, waar ze vis vangt, survivalt en één wordt met de natuur. Over haar doen de meest bizarre indianenverhalen de ronde onder de inwoners van Barkley Cove, het dichtstbijzijnde stadje. Het ‘moerasmeisje’ – waarvan iedereen denkt dat ze analfabeet en wild is – is jarenlang het onderwerp van geruchten en spot.

Intens verhaal

Kya leeft volledig op zichzelf, tot ze contact maakt met de wereld – die bang voor haar is – dankzij twee jongens met wie ze bevriend raakt. Wanneer een van de jongens dood wordt teruggevonden onder aan een toren in het bos, wijst de gemeenschap Kya direct als hoofdverdachte aan. De lokale politie lijkt vastbesloten om gerechtigheid te brengen en begint een ware klopjacht. Maar hoe meer ontdekkingen er in de zaak worden gedaan, hoe verder de waarheid lijkt. In het moeras schuilen veel geheimen die aan de oppervlakte dreigen te komen … Als kijker word je ondergedompeld in een vijandige natuur en ontdek je hoe doortrapt de menselijke ziel kan zijn. Where the Crawdads Sing voert je mee in een nevelige sfeer, die wordt opgehelderd door de talentvolle cast. Taylor Swift levert een betoverende soundtrack af.

Rijzende ster

Daisy Edgar-Jones werd ontdekt in de Ierse serie Normal People. Met grote, donkere en felle ogen kijkt ze ons indringend aan op het witte doek, maar ook op Instagram, waar 1,3 miljoen fans haar op de voet volgen op shootings, opnames en de rode loper. Zelfs Poppy Delevingne overlaadt haar met likes en comments. Kortom, Daisy is THE girl to follow in Hollywood. Wat zegt ze zelf over deze schitterende film?

Vertel eens in een paar woorden iets over het verhaal van Where the Crawdads Sing.

“Het is moeilijk om Where the Crawdads Sing kort samen te vatten, er zitten zoveel verhaallijnen in. Een misdaaddrama. Een romantisch liefdesverhaal. Een survivalfilm. Een verhaal over huiselijk geweld. Maar in werkelijkheid denk ik dat Crawdads vooral gaat over de noodzaak om opnieuw verbinding te maken met wat er écht toe doet, dat we eerlijk kunnen zijn met Kya’s personage. Zij leert door het leven te varen via de natuur, eenzaamheid en observatie. Dit is echt het verhaal van een jonge vrouw die ondanks alle moeilijkheden overleeft. […] Kya Clark is een pracht van een mens, ze is ongelooflijk veerkrachtig. Haar hele leven als klein meisje doorstond ze waanzinnige beproevingen. Maar ondanks dat blijft ze een rustige, timide en nieuwsgierige vrouw. Het observeren van de wereld en de natuur maakt haar blij. Ze is echt geweldig.”

Dit artikel is geschreven in nauwe samenwerking met Sony Pictures Releasing.
sonypictures.be

LEES OOK:
Getest & goedgekeurd: de nieuwe Dyson Airwrap multistyler
Dit zijn officieel de 5 beste plekken voor een citytrip in Europa
bamix cordless: een draadloze staafmixer voor al je keukenavonturen