Dit zijn officieel de 5 beste plekken voor een citytrip in Europa

Geüpdatet op 20 juni 2022 door ELLE België
Dit zijn officieel de 5 beste plekken voor een citytrip in Europa Unsplash

Jaarlijks worden er door European Best Destinations nieuwe steden verkozen tot de beste reisbestemmingen in Europa. Wil je nog een korte citytrip plannen? Wij zetten hier de top vijf voor je neer, en ze zijn zeker de moeite waard om te bezoeken.

1. Ljubljana, Slovenië

citytrip Europa
Unsplash

Ljubljana staat op de eerste plaats en is tevens de hoofdstad van Slovenië. De stad staat vol met gebouwen die een lange geschiedenis hebben, maar tegelijk is het ook een bruisende studentenstad. Overal zie je street art in het straatbeeld. Maar ook draken, wat blijkbaar een belangrijk symbool is in de stad.

De beroemde Franciskanenkerk is een plek die je moet bezoeken. Hij staat op sociale media bekend om zijn kleurrijke interieur, wat voor goede foto's zorgt. Ga je met je geliefde op vakantie, dan moet je zeker langs de liefdesbrug. De stad staat vol met prachtige bruggen, verborgen schatten en rijke cultuur.

2. Marbella, Spanje

citytrip Europa
Unsplash

Marbella staat bekend als de 'hoofdstad van de zon' in Europa. Deze citytrip is ideaal voor iedereen die wil relaxen, verwend worden en houdt van verfijnde hotels. Daarnaast vind je er tapasbars zover het oog reikt en zelfs Michelin-restaurants, wat de perfecte afsluiter is na een dagje strand.

Als je door de straten van het centrum loopt, zie je overal bloemen en planten op de muren. Marbella is ook een openlucht-sportparadijs, waarvoor sporters van over heel de wereld naartoe komen. Hou wel rekening met de hitte, hier vind je wat tips voor sporten in warm weer.

3. Amiens, Frankrijk

citytrip Europa
Unsplash

Amiens is een rustgevende stad waar je gezellig kan wandelen door steegjes, drijvende tuinen en over kanalen. De stad is ook de thuis van de grootste en meest prachtige kathedraal van Frankrijk.

Het is een pittoresk en romantisch stadje met een geweldige architectuur. Je vindt er ook de invloeden van de beroemde schrijver Jules Verne terug die er woonde in de negentiende eeuw. Een goede keuze voor een romantisch weekendje weg!

4. Plovdiv, Bulgarije

citytrip Europa
Unsplash

Plovdiv is één van de oudste steden van Europa en het belangrijkste culturele centrum van Bulgarije. Je vindt er indrukwekkende monumenten terug, net zoals oude Romeinse bouwwerken die dateren uit de eerste eeuwen.

De stad is gevuld met rijke versierde huizen waardoor het een romantische sfeer krijgt. Het is een oude stad, maar vol met leven waardoor er een echte cosmopolitische vibe hangt.

5. Leuven, België

citytrip Europa
Unsplash

Een primeur voor ons land, want Leuven staat in de top vijf! Het is niet gewoon een studentenstad. De laatste jaren staat de plek in bloei door verschillende activiteiten vol muziek, kunst en cultuur. Ontdek hier welke activiteiten er deze zomer plaatsvinden en plan zo je korte binnenlandse trip naar de bruisende hoofdstad van Vlaams-Brabant.

LEES OOK:

(Stagiaire Fleur Tollet)