6 evenementen in Leuven deze zomer die je niet mag missen

Geüpdatet op 17 juni 2022 door ELLE België
6 evenementen in Leuven deze zomer die je niet mag missen Imaxtree

Leuven is zoveel meer dan een studentenstad! Dit jaar nog kwam de stad volgens European Best Destinations in de top vijf terecht van beste reisbestemmingen van Europa. Het Groot Verlof en vele andere evenementen kunnen deze zomer eindelijk weer plaatsvinden, we lijsten de leukste voor je op.

Beleuvenissen

De Beleuvenissen vinden plaats op drie vrijdagen in juli. Je wordt getrakteerd op gratis optredens op de mooiste pleinen van Leuven. De cafés doen mee met tapstanden om er een groot openluchtfeest van te maken. Artiesten zoals Faisal, The Clement Peerens Explosition en Admiral Freebee passeren de revue.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Het Groot Verlof (@hetgrootverlof)

Hapje-Tapje

31 juli is de gastronomische hoogdag in Leuven! Eet als een Bourgondiër en geniet van de vele culinaire proevertjes op het hapjesparcours. Daarnaast is er ook een biermarkt waar de Leuvense cafés hun beste bieren naar voor schuiven. En ze kunnen hun barmannen en -vrouwen zelfs inschrijven voor een race waarin ze het beste van zichzelf laten zien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Het Groot Verlof (@hetgrootverlof)

Half Oogst

Op twaalf en dertien augustus wordt de zomer in Leuven afgesloten. Dit met een urban weekend vol soul, hiphop en dansmuziek. Kortom, Leuven wordt een gezellige plek waar publiek en artiesten elkaar ontmoeten. Tussen de optredens door kan je genieten van rustige muziek en even achteroverleunen met een fris drankje.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Het Groot Verlof (@hetgrootverlof)

M-IDzomer

Het laatste weekend van juli wordt Museum M het decor van een ongewoon muziek- en cultuurfestival. Daarnaast kan je er op het dakterras genieten van een drankje in de zon. Er staan grote namen op de affiche, maar ook de kleine artiesten zijn zeker de moeite waard om te ontdekken.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door M-IDZOMER (@midzomerleuven)

Leuven Beach

In het midden van juli wordt het Ladeuzeplein omgetoverd tot een gigantische zandbak. En niet om gewoon te chillen, maar wel om te beachvolleyballen. Je kan je met een ploegje inschrijven voor een toernooi, maar er worden ook nog andere spelletjes voorzien voor diegenen die wat rustiger willen doen.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leuven Beach (@leuvenbeach)

Leuven night run

Op 27 augustus is het de zoveelste editie van Leuven Night Run. Het parcours loopt doorheen het centrum van de stad, maar het is niet zomaar een loopwedstrijd: de straten worden opgelicht door kaarsen en je loopt zelfs door de gezellige kruidtuin. Als je met de hele familie wil gaan, dan is er zelfs een speciaal familieparcours voorzien.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leuven Night Run (@leuvennightrun)

LEES OOK:

(Stagiaire Fleur Tollet)