Maasmechelen Village brengt leidinggevende vrouwen samen voor debat over gelijkheid in het beroepsleven

Gepubliceerd op 15 april 2022 door ELLE België
Maasmechelen Village brengt leidinggevende vrouwen samen voor debat over gelijkheid in het beroepsleven © Julia Simpson - Maasmechelen Village

In samenwerking met de World Travel & Tourism Council en Women Leading Tourism organiseerde Maasmechelen Village "Unlock Her Future", een debat over de hindernissen en kansen bij leidinggevende vrouwen. Meer dan honderd vrouwen woonden het rondetafelgesprek bij in de C-Suite van Maasmechelen Village.

Vrouwen uit heel Europa, waaronder politici en leiders uit de reis- en toerismesector, het bedrijfsleven en de media, kleurden Maasmechelen Village met inspirerende toespraken. Het doel van het evenement was een actueel debat te houden over gelijke rechten in de beroepswereld voor vrouwen in leidinggevende functies.

Unlock Her Future

"Unlock Her Future" is een initiatief van de vereniging The Bicester Collection in het kader van hun liefdadigheidsprogramma DO GOOD. Het is de eerste grote bijeenkomst sinds de pandemie waarbij aandacht wordt gevestigd aan het gebrek van vertegenwoordiging van vrouwen op politiek niveau, de loonkloof tussen mannen en vrouwen en de beperkingen om de carrièreladder te beklimmen terwijl je een gezin hebt.

Chantal Khoueiry
© Chantal Khoueiry - Maasmechelen Village

Jullie succes is het bewijs dat gelijke kansen voor vrouwen geen voordeel zou mogen zijn, maar een recht voor iedereen. - Chantal Khoueiry, Chief Culture Officer bij The Bicester Collection

Ondervertegenwoordiging van vrouwen

In België is de ondervertegenwoordiging van vrouwen in leidinggevende functies duidelijk merkbaar. Volgens een verslag van het Instituut voor de Gelijkheid van Vrouwen en Mannen in 2021 en de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, dat gebaseerd is op de arbeidskrachtenenquête van Statbel, bekleedt slechts 35,3% van de vrouwen een leidinggevende functie. Dit tegenover 64,7% van de mannen. Nu zowel de Europese Commissie als het Europees Parlement onder leiding staan van een vrouw, gaat de empowerment van vrouwen stilaan de goede kant op.

Toch blijft de genderkloof bestaan. Bijeenkomsten als "Unlock Her Future" zijn samen met andere initiatieven meer dan ooit nodig.

LEES OOK:

(Stagiaire Dewy De Leeneer)