Minnie is feministischer dan ooit in haar Stella McCartney pak

Gepubliceerd op 22 maart 2022 door ELLE België
Minnie is feministischer dan ooit in haar Stella McCartney pak

Om de 30e verjaardag van Disneyland Parijs te vieren, draagt Minnie Mouse haar mooiste kostuum, en eerlijk is eerlijk: we zijn lichtjes jaloers! Voor het eerst in de geschiedenis van Disney draagt Minnie namelijk een broekpak van de Britse ontwerpster Stella McCartney. Het pak markeert een echte evolutie in haar profiel als stijlicoon.

EEN ICONISCHE COLLAB

"Ik vind het geweldig om samen te werken met de enige echte iconische Minnie Mouse. Ik ontwierp een speciale op maat gemaakte outfit voor haar, ter ere van de 30e verjaardag van Disneyland Parijs," aldus Stella McCartney. De ontwerper voegt eraan toe: "Minnie heeft altijd een speciaal plekje in mijn hart gehad. We delen dezelfde waarden. Wat ik zo leuk vind aan Minnie is dat ze geluk, zelfexpressie en authenticiteit belichaamt en mensen van alle leeftijden over de hele wereld inspireert. Plus, ze heeft een geweldige stijl!"

Als onderdeel van een bredere samenwerking met The Walt Disney Company, bracht Stella McCartney ook een uniek Minnie Mouse t-shirt uit voor de Internationale Dag van de Rechten van de Vrouw. Het t-shirt is exclusief online en in de Stella-boetieks verkrijgbaar. En vanaf het voorjaar van 2022 zal Stella McCartney een limited edition-capsulecollectie uitbrengen geïnspireerd op de cultfilm Fantasia.

Minnie maakte zelfs haar onverwachte entrée bij de Stella McCartney Winter 2022 show in Parijs.

DE EVOLUTIE VAN MINNIE IN DE AFGELOPEN 30 JAAR

Françoise Barbier, directeur van de showproductie en de kostuums van Disneyland Parijs, legt ons uit dat Minnie sinds de opening van het park in 1992 sterk geëvolueerd is, met behoud van de waarden die haar dierbaar zijn. Maar Minnie aarzelt niet om zich te laten gelden en moedigt mensen aan om zichzelf te zijn. "Minnie wil laten zien wie ze is, in alle omstandigheden, daarom zijn haar kostuums altijd gepersonaliseerd. We gaan haar geen prinsessenjurk aantrekken, dat is niets voor haar. Hoewel ze een diva-kant heeft door haar charisma en haar voorliefde voor Haute-Couture, is Minnie graag dicht bij de mensen. Dus waar ze ook is in de wereld, ze past zich aan, laat zich inspireren door invloeden en culturen en dat is duidelijk te zien in haar kostuums."

Minnie's garderobe is dan ook goed gevuld, met meer dan 230 kostuums op haar naam, een echte fashionista! Samen met Mickey heeft het duo een gecombineerde garderobe van meer dan 450 kostuums. Dit is genoeg om er in alle omstandigheden op hun best uit te zien, want Minnie en Mickey hebben een druk leven, ze hebben verschillende outfits nodig, afhankelijk van de thema's en activiteiten die gepland zijn.

Hun garderobes werden bijvoorbeeld aangevuld met nieuwe blinkende outfits en hoeden, speciaal ontworpen voor de 30e verjaardag van het park.

IN EEN PAAR CIJFERS

  • 30 jaar knowhow in kostuumcreatie in Disneyland Parijs.
  • Meer dan 200.000 kostuums werden vervaardigd in het Atelier de Couture, dat een van de grootste collecties van Europa vertegenwoordigt.
  • Meer dan 40 Cast Members stellen hun knowhow en creativiteit ten dienste van het Atelier.
  • De vervaardiging van de kostuums voor deze 30e verjaardag vertegenwoordigt meer dan 2000 lijnen stras, meer dan 700 meter bedrukte stof en meer dan 190 juwelen.
  • De creatie van een Minnie-kostuum kan tot 7 maanden in beslag nemen, van concept tot uitwerking, afhankelijk van de complexiteit van het kostuum en het gebruik ervan.

PRAKTISCHE INFO

  • Tot 31 maart kunnen parkbezoekers Minnie in haar nieuwe kostuum bewonderen en ermee poseren in het Studio Theater, ter ere van de Maand van de Vrouwengeschiedenis. Tot ziens in Disneyland Paris Park elke dag van het jaar!
  • De openingsuren variëren naargelang het seizoen. Voor meer informatie, klik hier.
  • De festiviteiten rond de 30e verjaardag duren tot het volgende grote seizoen, Halloween.
  • Boek hier je bezoek of verblijf.

LEES OOK: Disneyland Parijs viert 30ste verjaardag met nieuwe animaties en shows