Brussel: onze beste adresjes voor een verbluffend lekkere veggieburger

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Camille Vernin en Virginie Dupont
Brussel: onze beste adresjes voor een verbluffend lekkere veggieburger

Burgers vind je overal, maar niet ieder restaurant biedt een volwaardige vegetarische variant. Waar moet je zijn in Brussel voor een echt lekkere veggieburger? We verklappen de beste adresjes.

Vleesconsumptie is een van de belangrijkste bronnen van CO2-uitstoot (15%). De uitstoot is zelfs groter dan die van alle transport samen (auto's, vliegtuigen...). De productie van vlees vergt bovendien een enorm waterverbruik en grootschalige ontbossing.

Gelukkig worden vegan en veggiealternatieven steeds lekkerder, zowel in de supermarkt als op restaurant. En wat burgers betreft, kun je intussen overal in de hoofdstad en daarbuiten je buikje rond eten. Hier vind je de beste plekken voor overheerlijke veggieburgers in Brussel!

1. Smash

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par SMASH (@smash.brussels)

Smash hoeven we niet meer voor te stellen. Bij deze streetfoodtent vind je zalige gesmashte burgers. En ze hebben ook een fantastisch veggiealternatief. Op het menu? Belgisch speltbrood, spinaziescheuten, radijsjes, komkommer, gesmashte avocado, gebakken halloumi en "pink sauce"!

Waar? Van Elewyckstraat 1, 1050 Elsene

Wanneer? Van woensdag tot vrijdag van 12 u. tot 14.30 u. en van 18 u. tot 22 u., op zaterdag van 10 u. tot 22 u. en op zondag van 10 u. tot 20 u. Gesloten op maandag en dinsdag.

2. Rambo

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par RAMBO (@ramboburger)

Zin in een echte Amerikaanse burger? In minder dan een jaar tijd is Rambo de place to be geworden. Met een speciale vermelding voor hun absoluut fenomenale vegetarische versie: de "Nomeat"-burger van het merk Beyond Meat. En voor bij de burger? Amerikaanse kaas, uitjes, pickles, sla en speciale saus, alstublieft.

Waar? Washingtonstraat 7, 1050 Elsene

Wanneer? Van woensdag tot vrijdag van 18 u. tot 22 u. en in het weekend van 12 u. tot 22 u.

3. Les Super Filles du Tram

Hier komen we na een lange werkweek in een chille no-nonsense omgeving weer tot leven. Toegegeven, alles wat op de kaart van Les Super Filles du Tram staat, is om duimen en vingers bij af te likken (inclusief hun poutines). Hun twee vegan opties spannen echter de kroon. Je kiest uit de Vegan Classic (vegan hamburger, vegan cheddar, gekaramelliseerde uitjes, brood van amandelmelk, sla, tomaat) en de Veguaca voor de avocado lovers onder ons (vegan hamburger, huisgemaakte guacamole, rode ui, brood van amandelmelk, sla, tomaat).

Waar? Lesbroussartstraat 22, 1050 Elsene (Flagey) / Wolvengracht 50, 1000 Brussel (Wolf Market)

Wanneer? Van maandag tot vrijdag van 12 u. tot 14.30 u. en van 18 u. tot 22.30 u. Tijdens het weekend van 12 u. tot 16 u. en van 18 u. tot 23 u.

4. Manhattn's Burgers

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Manhattn’s (@manhattnsofficial)

Parijs, Gent, Antwerpen, Brussel... Manhattn's Burger is al een tijdje een vaste waarde. En hoewel we gek zijn op hun rijke assortiment burgers, houden we nog meer van hun overheerlijke zuiderse veggiealternatief: de Brooklyn Falafel Burger. Een doormidden gesneden briochebroodje met daartussen een lekkere plak falafel, avocado, verse tzatziki, een pittig sausje, tartaar van tomaten en sla.

Waar? Louizalaan 164, 1000 Brussel / Henri Mausstraat 39, 1000 Brussel (Beurs) / Tervurenlaan 9, 1040 Brussel (Merode) / Boondaalsesteenweg 290, 1050 Brussel.

Wanneer? De hele week van 11.30 u. tot 22.30 u.

5. Bikette

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par BIKETTE (@biketteburger)

Echte lekkere hoeveburgers vind je bij Bikette! In maart van dit jaar opende deze tent in de buurt van het Flageyplein zijn deuren. Je smult er van hun onvergetelijke Veg'ette Burger, een burger met plantaardig gehakt (op basis van eiwitten uit tarwe en erwten) en hoevekaas naar keuze (cheddar, tomme, reblochon, maroilles, blauwe en geitenkaas). De-li-cious!

Waar? Malibranstraat 10, 1050 Elsene

Wanneer? Van dinsdag tot zaterdag van 12 u. tot 14 u. en van 18 u. tot 21 u.

6. The Huggy’s Bar

 

The Huggy's Bar biedt een waaier van veggie- en vegan burgers aan die stuk voor stuk hemels smaken. Er is de Fake Meat Burger, de Vegan BBQ Burger met gegrilde paprika en vegan barbecuesaus, de Veggie Burger met huisgemaakt vlees en de Fake Meat Vegan Burger op basis van een 100% plantaardige vegan 'vleesschijf'!

Waar? Je vindt alle Belgische The Huggy's Bars in de adressenlijst.

Wanneer? De hele week van 12 u. tot 22 u.

Quand ? 7/7 de 12h à 22h

7. Be Burger

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Be Burger (@be_burger)

Be Burger heeft ongetwijfeld de meest gevarieerde selectie wat betreft veggieburgers voor een redelijke prijs. Van de Bristol Veggi (burger met quorn, cheddar, gebakken ui, icebergsla, Be Burger-saus) tot de Athens (patty van verse groenten, feta, kaas met zoete paprika, een marinade van paprika, tomaat, olijven, pijnboompitten, olijfolie, ui, paprikapoeder, veldsla en rucola)... Er is voor elk wat wils!

Waar en wanneer? De lijst met Be Burger-restaurants en hun openingstijden vind je online op beburger.be

 

LEES OOK

Drie pittige en vegetarische hamburgerreceptjes

Recept: vegetarische bagel met kruidenomelet

Hotspots: de leukste koffiebars in Brussel