Recept: vegetarische bagel met kruidenomelet

Geüpdatet op 12 juli 2021 door ELLE Partner
Recept: vegetarische bagel met kruidenomeletVeggie bagel met kruidenomelet en rauwkost - recept door 'As Cooked by Ginger'

De bagel werd geboren in New York en groeide al snel uit tot de favoriete lunch van de inwoners van de ‘Big Apple’. Het ronde broodje raakt ook steeds meer ingeburgerd bij ons en biedt een welkom alternatief als ontbijt of lunch om je vingers bij af te likken.

Noem een bagel geen donut, want het ronde broodje met een gat in het midden lijkt dan misschien wel op zijn zoete broertje, maar hij is een pak veelzijdiger – want je kan hem zowel zoet als hartig beleggen - en bovendien veel gezonder.

Echte bagels, zoals die van New York Bakery Co., zijn knapperig vanbuiten en heerlijk zacht vanbinnen. Het geheim? De bereidingswijze: vooraleer de bagels worden gebakken op steen, worden ze in kokend water gelegd. Het resultaat? Een unieke textuur met een stevige ‘bite’ en zacht binnenste. Maar eveneens: een laag vetgehalte en geen artificiële kleur- of smaakstoffen. Ook op de Nutri-score halen de bagels een A, waarmee ze een heerlijk en bovendien gezond alternatief vormen voor de klassieke boterham of sandwich, ook geschikt voor vegetariërs en vegans.

Het basisbeleg van een bagel ‘à la new-yorkaise’ is ‘cream cheese’ of roomkaas. Maar je kan het broodje met eindeloos veel ingrediënten pimpen waardoor het nooit gaat vervelen. Populaire varianten zijn dan ook de bagel met zalm, ui en kappertjes; de ‘breakfast bagel’, met ei, kaas en bacon; of de ‘peanut butter’-versie met pindakaas als steringrediënt.

Kan je niet wachten om zelf aan de slag te gaan? Laurence van de foodblog ‘As Cooked by Ginger’ leeft volgens het principe ‘gezond genieten’. Haar versie van de bagel met kruidenomelet en rauwkost is niet alleen lekker maar ook voedzaam.

Laurence van de foodblog ‘As Cooked by Ginger’
Laurence van de foodblog ‘As Cooked by Ginger’

 

Veggie bagel met kruidenomelet en rauwkost (voor 2 personen)

Bereiding: 15 minuten

Ingrediënten

 • 2 New York Bakery Co. Original bagels

 • 4 eieren

 • Handvol verse kruiden (bvb peterselie, kervel, bieslook)

 • Scheutje melk

 • Veldsla

 • 1 tomaat

 • viertal radijzen

 • 1/3 komkommer

 • 1 wortel

 • Peper, zout

 • bakboter

Bereiding

1. Snijd de verse kruiden grof, kluts de eieren los en voeg er de kruiden en een scheutje melk aan toe. Kruid met peper en zout en meng.

2. Verhit een klontje boter in een pan en giet er de eieren in. Zet het vuur middellaag en laat volledig doorgaren. Rasp de wortel, snijd de komkommer in blokjes en de radijzen in schijfjes en meng. Snijd de tomaat in schijfjes.

3. Snijd de omelet in twee en plooi beide helften dicht. Halveer de bagels en rooster goudbruin. Leg wat veldsla op de bagels en dresseer daarover de omelet, gevolgd door de tomaat en de rauwkostsalade. Dek af met het hoedje van de bagel.

4. Laat het smaken!

Je vindt de bagels van New York Bakery Co. bij Okay, Colruyt en Delhaize.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met New York Bakery Co.
newyorkbakeryco.com/be/nl

LEES OOK

Getest: een duurzame shoppingroute in Brugge

Puur pastel: de mooiste must-haves in suikerzoete tinten

Jouw dromen, jouw smaak, jouw interieur met BO Concept