Hoe kom je de feestdagen goed door in de keuken?

Geüpdatet op 20 december 2021 door ELLE Partner
Hoe kom je de feestdagen goed door in de keuken? Brabantia

Als je de kok in huis bent, weet je wat te doen tijdens de eindejaarsfeesten. Helaas staat een uitgebreid feestmenu ook gelijk aan een hoop opkuis. Doe daar een lading oesterschelpen en champagneflessen bij en voor je het weet is je keuken een (afval)slagveld. Met deze must-haves en tips houd je je keuken netjes, maak je het gezellig én draag je bovendien je steentje bij aan het milieu.

De voorbereiding

Alles begint met een goede voorbereiding. Daarom is het Profile messenblok van Brabantia een absolute must in je keuken. Het messenblok bevat verschillende messen voor ieder gerecht en staat ook mooi op je aanrecht!

Gezellige kersttip bij de voorbereiding:

Zet je favoriete kerstmuziek op en laat de lichtjes van je kerstboom schitteren. Je motivatie krijgt instant een boost en de groenten zijn in 1-2-3 gesneden!

Houd het proper

Koken doe je best met een ‘Sort & Go’-afvalbakje in de buurt. Nadat je de groenten hebt gesneden, gooi je de resten in het afvalbakje en is je kookeiland zo weer proper. ‘Sort & Go’ is verkrijgbaar in Fir Green, Mint en Dark Grey.

Tip van ambassadrice Elisabeth van Lierop:

"Ik ben helemaal overtuigd dat een circulaire economie dé way to go is. Dit houdt in dat we alle plastiek-papier-glas als grondstoffen gaan bekijken die terug gebruikt kunnen worden. Hiervoor moeten ze natuurlijk eerst goed gesorteerd worden. Dit doen we met de drie ‘StepUp’-pedaalemmer. Daarnaast gebruiken we een grotere ‘Sort & Go’ voor glas en in onze keuken een kleine ‘Sort & Go’ om al het groenafval te sorteren."

 

Scheid netjes het afval

Ken je de ‘StepUp’-pedaalemmers van Brabantia al? Hij is gemaakt van 91% gerecycleerd plastic afval en is zelf ook voor 99% recycleerbaar. Dankzij zijn strakke, rechthoekige design past hij perfect in iedere keuken. Ben jij net als een echte Marie Kondo gebeten door de opruim- en organisatiemicrobe? Met de labels en de etikethouders die je op de ‘StepUp’ klikt, creëer je in een handomdraai je eigen recyclagesysteem. Daarbij is de pedaalemmer voorzien van een handig vak om vuilniszakken op te bergen. De ‘StepUp’-pedaalemmer heeft een inhoud van 40 liter en bestaat in Dark Grey, Light Grey, Jade Green.

Leuke kersttip bij het recycleren:

Maak het jezelf gemakkelijk en kies de ‘StepUp’-pedaalemmer in verschillende kleuren om restafval, PMD en papier te sorteren. Heb je kids? Personaliseer de labels dan met een kerstfiguur en maak van sorteren een spel.

En dan is het tijd voor de afwas

Afwassers weten dat de gezelligste kerstbabbels plaatsvinden aan de vaat. Met de ‘SinkSide’-afwasborstel met zeepreservoir en de bordenschraper wordt afwassen een eitje. Heerlijk napraten na het diner gebeurt bij het SinkSide’-afdruiprek terwijl de potten en pannen uitlekken.

Tip van ambassadrice Ellen van Gool:

“Tijdens het koken hou ik mijn keuken graag zo proper mogelijk, want de hoeveelheid vuile potten en pannen die je verzamelt tijdens een kooksessie loopt snel op. Terwijl er bijvoorbeeld een ovenschotel staat te garen in de oven, doe ik regelmatig een afwasje. Het inklapbaar druiprek wordt bovengehaald en doet het halve werk voor mij. Ik laat alles goed uitlekken zodat ik er nadien enkel nog snel met de handdoek langs moet voor de laatste druppels. Met die bespaarde tijd kan ik ondertussen lekker mee genieten van het dessert!”

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Brabantia.

brabantia.com

Lees ook:

10 manieren om je cadeautjes origineel in te pakken

Kerstmis 2021: 4 nieuwe thema’s om je kerstboom te versieren

Zo blijft je huid gezond tijdens de feesten