Zo blijft je huid gezond tijdens de feesten

Geüpdatet op 23 december 2022 door Lore Ginneberge
Zo blijft je huid gezond tijdens de feesten

Hoewel het officieel de 'mooiste tijd van het jaar' is, geldt dit niet altijd voor je huid. Puistjes, droge lijntjes of een vermoeide uitstraling? Zo behoud je een gezonde huid tijdens de feestdagen.

Last van vervelende huidproblemen in de maand december? Dat is niet zo gek, want het koudere weer, de vele zoetigheden en die befaamde kerststress kunnen je huidconditie danig verstoren. Dit komt allesbehalve gelegen, want niemand wilt aan de feesttafel verschijnen met een pukkel of een dof gelaat. Helemaal voorkomen kan je niet, maar deze tips maken al een wereld van verschil.

gezonde huid fris gelaat feesten verzorging

1. Blijf je normale skincareroutine volgen

Het is erg verleidelijk om je tijdens het kerstshoppen te laten inpakken door verkoopsters met nieuwe wondercrèmes- en zalfjes (vooral in die schitterende feestverpakkingen!). Hoewel er niets mis is met deze nieuwe beautyproducten, raden we je aan om het experimenteren te bewaren voor na de feesten.  Je huid kan namelijk verward raken door de veranderende producten en er eventueel slecht op reageren. Ons advies? Bewaar je nieuwigheden tot januari, want new year new me!

Extra tip: Droge huid? Dan is het wel een goed idee om een extra hydraterende dagcrème of serum aan te schaffen. Dit serum bevat bijvoorbeeld vitamine B5 en hyaluronzuur om je de winter door te helpen.

skinceuticals huid feesten doffe huid stralen
Hydrating B5 Gel, Skinceuticals

Shop hier

2. Reinigingsdoekjes to the rescue

Reinig. Je. Huid. Altijd. Zeg dit op als een mantra wanneer je een glaasje teveel op hebt, want die 3 minuten minder slaap wegen echt niet op tegen de schade die je je huid berokkent wanneer je slaapt met een gezicht vol make-up. Blijf je ergens logeren na een kerst- of eindejaarsfeestje? Hou steeds een pak reinigingsdoekjes mee in reisformaat. Je huid zal ons dankbaar zijn.

mac reinigingsdoekjes mooie huid feesten
Wipes in mini pak, M.A.C Cosmetics

Shop hier

3. Drink extra veel water

Dit zouden we eigenlijk niet meer moeten herhalen: hydrateren is cruciaal voor een gezonde huid. Dit doe je van buitenaf met vochtinbrengende crèmes, maar ook van binnenuit met water, water en nog eens water. Wanneer de alcohol rijkelijk vloeit, raakt je huid gedehydrateerd, met fijne lijntjes, een vale teint en zelfs rode plekjes tot gevolg. Plan je dus een stevig eindejaarsfeest 's avonds? Drink die hele dag extra veel water, en herhaal dit de dag nadien. Houd ook deze regel indachtig: 1 eenheid alcohol gaat gepaard met 3 eenheden water.

4. Doseer je suikerinname

Hoewel de meeste mensen ervan overtuigd zijn dat vet voedsel hun huid ruïneert, is er meer kans dat melk en suiker de boosdoener zijn. En wat zit er in al die verrukkelijke kerststronken, chocomousses en taartjes? Exact. Niemand zegt dat je je volledig moet onthouden van deze lekkernijen, maar kleinere porties kunnen bijvoorbeeld al wonderen doen. Ook je maag zal hier trouwens blij mee zijn.