Herken jij deze roller girls uit de jaren 70 nog?

Gepubliceerd op 12 november 2021 door ELLE Partner
Herken jij deze roller girls uit de jaren 70 nog? © Pexels

Rolschaatsen is hipper dan ooit. Door corona zochten we massaal de frisse buitenlucht op en de verkoop van old-school rolschaatsen ging door het dak. Maar de liefde voor deze sport gaat al vele jaren verder terug. Rollerblades waren in de seventies al een echte must-have.

De uitvinding van de rolschaatsen dateert al van de 18de eeuw, maar op de ware hype was het wachten tot de jaren zeventig en tachtig. Niet geheel toevallig was dat ook het moment waarop de disco zijn intrede deed in de muziekwereld. De combinatie van beide rages groeide uit tot het fenomeen dat we kennen als ‘Roller Disco’.

De schoenen waren zo populair dat ze in de jaren 70 vaak werden gebruikt in kledingadvertenties, videoclips en films. Rol terug naar de 70s met deze iconen op rolschaatsen!

Well I’m hell on wheels, I’m a roller mama

Cherilyn LaPierre, ons beter bekend als Cher, is ongetwijfeld één van dé iconen uit de geschiedenis van de popmuziek. We kennen haar van hits als 'Believe' en 'If I Could Turn Back Time'. Haar song ‘Hell On Wheels’ werd uitgebracht in 1979, op het hoogtepunt van de rolschaats-rage toen. In de videoclip zien we Cher schitteren in een zebra jumpsuit, uiteraard met old-school rolschaatsen aan de voeten!

Xanadu

Xanadu volgt de sullige schilder ‘Sonny’ en zijn regelbrekende halfgod-muze ‘Cleo’. De film was één van de cultklassiekers uit het discotijdperk, die in eenzelfde adem kan worden genoemd met classics als Night Fever en Car Wash. De versie met Olivia Newton-John en Gene Kelly was aanvankelijk een grote flop. De film kwam amper uit de kosten en kreeg zelfs een Razzie – een award voor slechtste regisseur. Ondanks die twijfelachtige eer behaalde de filmmuziek dubbel platina en is er anno 2021 nog steeds een niche publiek voor de lichtjes foute film. In verschillende scènes worden de rolschaatsen uit te kast gehaald. Net zoals hier:

Roller Skating Becomes Popular With The Stars

Diana Ross’ carrière begon in de jaren 60 met The Supremes. In de jaren 70 gaat de diva solo. 'Theme From Mahogany', 'Upside Down', 'My Old Piano', 'Why Do Fools Fall In Love' en 'Muscles’ zijn een vaste waarde bij Nostalgie+.  Op 22 oktober 1981 schittert ze op de cover van JET magazine. We zien haar in een outfit met oranje streepjes én natuurlijk bijpassende rolschaatsen!

Rol terug naar de jaren 70!

Kriebelt het bij jou ook om te rolschaatsen op de discomuziek van de jaren 70? Dan hebben we goed nieuws! Vanaf 8 november trekken we bij Nostalgie een 70s-jasje én rolschaatsen aan, want dan keren we terug naar die fantastische jaren 70. Verwacht je aan de allerbeste classics, veel weetjes én een heuse Nostalgie 70s Roller Disco.

Stem ook op jouw favoriete classics uit de jaren 70 via de website van Nostalgie of de Nostalgie-app en luister vanaf 20 november naar de 70s Top 770! Meer info over de Nostalgie 70s Roller Disco vind je hier.

STEM HIER

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Nostalgie.
www.nostalgie.be

Lees ook :
Waarom zijn verzorgingsproducten in ampulvorm zo effectief
November: het truien- en accessoiremerk dat deze herfst-winter niet in je kast mag ontbreken
'House of Gucci': 5 weetjes over de langverwachte film