Waarom zijn verzorgingsproducten in ampulvorm zo effectief?

Geüpdatet op 21 april 2022 door ELLE Partner
Waarom zijn verzorgingsproducten in ampulvorm zo effectief? Babor

Klein maar krachtig. Zo kun je de voordelen van verzorgingsproducten in ampulvorm samenvatten. Hoewel het idee van de kleine glazen flesjes reeds in de jaren ’60 werd geïntroduceerd, worden ze nog niet op grote schaal gebruikt. Nochtans bieden ze heel wat voordelen dankzij hun intelligente verpakking en hun
hoge concentratie aan actieve bestanddelen.

HET IDEALE FORMAAT

Ampullen zijn voor sommigen nog nieuw, maar ze zijn bijzonder makkelijk in gebruik. Breek gewoon het uiteinde af om het product vrij te maken en breng aan op een schone huid. Dankzij het miniformaat zijn de ampullen makkelijk mee te nemen, zodat ze in elke schoonheidsroutine passen. Maar hun grootste troef is dat ze de perfecte dosis vloeistof bevatten voor een maximale doeltreffendheid. Geen gevaar voor onder- of overdosering. De hoeveelheid is precies afgemeten voor instant zichtbaar resultaat.

DOCTOR BABOR Power Serum Ampulvorm
© BABOR

BEWEZEN DOELTREFFENDHEID

Dankzij de verpakking in luchtledige glazen ampullen blijft de formule stabieler en is een hogere concentratie aan actieve bestanddelen mogelijk, wat de doeltreffendheid verhoogt. Slechts 2 mililiter van de vloeistof volstaat voor een instant zichtbaar effect. Dankzij de fluide textuur dringen de actieve stoffen sneller door de huidbarrière heen, waar ze de celactiviteit stimuleren tot in de diepere huidlagen. De ampullen zijn kleine cosmetische bommetjes die bepaalde huidcondities zichtbaar en snel kunnen verbeteren (stevigere huid, mooiere teint, minder rimpels enzovoort). Babor, de marktleider in deze categorie verzorgingsproducten, bewijst zijn expertise opnieuw met het lanceren van de  Doctor Babor Power Serum ampullen in 6 versies, die dankzij een nieuw concept met unieke ingrediënten ernstige huidprobleem kunnen corrigeren in een kuur van 7 dagen.

Het gamma bestaat uit 6 verschillende formules, allemaal op basis van hoogtechnologische zuivere actieve bestanddelen zoals hyaluronzuur, peptiden, ceramiden, bèta-glucan, retinol en vitamine C. Elk van de formules biedt een wetenschappelijk bewezen, innovatieve oplossing voor specifieke huidproblemen. Aan de formules wordt bovendien nog een specifiek en doelgericht bestanddeel toegevoegd om het effect van elk ingrediënt te versterken en het resultaat nog te verbeteren. Alle ampullen zijn vegan, zonder geur- of kleurstoffen, en dermatologisch getest. Ze bevatten ook geen synthetische polymeren, siliconen of parabenen. 

De superhero van het gamma: Power Serum ampullen met hyaluronzuur

 

Voor het eerst brengt Babor een capsule met 8D hyaluronzuur. De formule is een combinatie van 8 hyaluronzuren met verschillend moleculair gewicht en van verschillende grootte, die als een spons op de huid werken. De stoffen in de ampullen worden beter opgenomen en opgeslagen in de huid, wat de vochtinbreng in de opperste huidlagen aanzienlijk verbetert. Een intensieve verzorging voor een droge huid. 

De extra factor: de toegevoegde tripeptiden zorgen dat de huid voller wordt en bevorderen de synthese van het hyaluronzuur. De kuur stimuleert de huideigen productie van hyaluronzuur, verhoogt het vochtgehalte van de huid en vermindert rimpels zichtbaar en meetbaar. Breng het product ’s morgens en/of ’s avonds na een grondige reiniging van de huid met licht kloppende bewegingen aan om het goed te laten doordringen 7 x 2 ml, € 39,00 

Dit zijn de andere versies :

  • Ampullen met sterk geconcentreerde vitamine C die de huid doet stralen en zichtbare rimpels verzacht.
  • Ampullen met retinol, een bestanddeel dat tekenen van vroegtijdige huidveroudering zoals rimpels en verslapping tegengaat, de algehele huidstructuur verbetert en de gelaatscontouren strakker maakt.
  • Ampullen met peptiden die de huid steviger, gladder en veerkrachtiger maken en die de celvernieuwing bevorderen, zodat de huid zichtbaar egaler wordt. 
  • Ampullen op basis van ceramiden die verlichting brengen bij een gestreste, vermoeide huid. Ze versterken de huidbarrière en werken de celvernieuwing in de hand, zodat de huid zich beter kan verdedigen tegen agressies van buitenaf en van binnenuit.
  • Ampullen op basis van bèta-glucan die onzuiverheden bestrijden en problemen als een rode, trekkerige of prikkende huid tot rust brengen. Het resultaat is al merkbaar vanaf het eerste gebruik.

Je moet het uitproberen om het te kunnen geloven! 

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Babor.

be.babor.com

Lees ook:

Beauty hotspot: BABOR opent een nieuw instituut in Brussel

Luxueuze huisparfums en geurkaarsen die doen dromen van de winter

Ontdek onze complete reisgids met alle hotspots in Brighton