Nieuwe Porsche Macan: een droom van een wagen

Gepubliceerd op 23 september 2021 door ELLE Partner
Nieuwe Porsche Macan: een droom van een wagen

De nieuwe Porsche Macan heeft karakter. Zijn prestaties zijn krachtiger, scherper en sportiever dan ooit en zijn stijl sluit steeds beter aan bij die van de moderne vrouw.

We verleggen onze grenzen, banen onze weg en schrijven ons eigen verhaal. De sociale en maatschappelijke revoluties openen de deur naar een nieuwe, vrouwvriendelijkere wereld. En die bereiken we het best met de wagen van onze dromen. De nieuwe Macan is een compacte Porsche SUV.

Zijn prestaties zijn adembenemend, zijn design is geavanceerd en hij heeft een nieuw bedieningsconcept. Hij komt in drie verschillende versies en alle drie zijn ze krachtiger dan hun voorgangers. Met zijn brede waaier aan ophangingen vindt deze sportwagen een perfect evenwicht tussen maximaal comfort en dynamische reactiviteit. Zijn chassis wordt één met de weg en zijn design is dat van de grootste ontwerpers waardig. De voorbije jaren is het percentage vrouwen dat een Macan koopt gestaag gestegen. De Macan behoort hiermee tot de top van het Porsche-gamma.

Een ingenieus design

De vernieuwde neus van deze compacte SUV, de flanken en de grotere wielen geven uiting aan het karakter van de wagen. Een inzetstuk in de carrosseriekleur maakt de Macan nog ruimer en zorgt dat hij er op de weg nog imposanter uitziet. De led-koplampen met het Porsche Dynamic Light System (PDLS) en SportDesign-buitenspiegels zitten inmiddels standaard op alle modellen.

Voor de nieuwe Macan zijn in totaal veertien lakkleuren beschikbaar, waaronder het nieuwe Papaya Metallic en Gentiaanblauw Metallic, en Pythongroen voor de Macan GTS met het GTS Sport-pakket. Met de opties Individual Colour (gepersonaliseerde kleur) en Paint To Sample (kleur op staal) vergroot Porsche Exclusive Manufaktur de keuzevrijheid voor kleuren aanzienlijk. Dit pareltje heeft een 2,9-liter V6-biturbomotor van 440 pk. Afhankelijk van het gekozen model, trekt hij in 4,3 tot 6,2 seconden een sprintje van 0 naar 100 km/u. De motoren zijn gekoppeld aan de Porsche-Doppelkupplung (PDK) met zeven versnellingen en het vierwielaandrijvingssysteem Porsche Traction Management (PTM).

De final... touch

De nieuwe Porsche Macan heeft een moderne, elegante middenconsole met duidelijke touchscreens. Een aantal leeropties en contrasterende stiksels in Gentiaanblauw, Papaya of Krijt zijn optioneel verkrijgbaar en geven het interieur een originele feeling.

Je kunt de nieuwe Porsche Macan vanaf nu bestellen. De instapprijs begint bij € 65 515,45, BTW en specifieke uitrusting inbegrepen.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Porsche.
www.porsche.be

Lees ook:
8 ultravrouwelijke parfums voor een zwoele herfst
Getest & goedgekeurd: de RadMini Electric Fat Bike
De magie van Sani