5 Belgische decomerken die je moet kennen

Gepubliceerd op 15 september 2021 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont
5 Belgische decomerken die je moet kennen © Kim Verbeke

Op zoek naar decoratie-inspiratie? Met deze 5 mooie merken op mensenmaat kan je je interieur verfraaien en tegelijk een "Belgian touch" geven.

Het keramiek van Kim Verbeke

De Belgische keramiste Kim Verbeke maakt met de hand sublieme objecten die je vergezellen in je dagelijkse leven. Mokken, kommen, kopjes, waterkokers, borden, schalen, vazen, bloempotten, ... De kunstenares stelde haar atelier op in een oude boerderij in Cortil-Noirmont. Ze ontvangt je er ook graag op afspraak om samen het servies te ontwerpen waar je altijd al van gedroomd hebt.

kimverbeke.com

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par Kim Verbeke Ceramics (@_kimverbeke)

De ambachtelijke kaarsen van Aimez-vous les Uns les Autres

"Aimez-vous les Uns les Autres" is gevestigd in hartje Brussel, in de Marollenwijk, en is een Belgische onderneming die kaarsen en interieurparfums vervaardigt. Isabeau Paape, de oprichtster van het merk, liet zich voor haar concept leiden door haar innerlijke vlam. Ze wilde kaarsen en huisparfums creëren die zo schoon mogelijk zijn, met respect voor de mens en de planeet. Haar hoogwaardige kaarsen worden ambachtelijk gemaakt van 100% plantaardige was en met de hand gegoten in Brussel.

Adres: Hoogstraat 69, 1000 Brussel. aimezvouslesunslesautres

 

De vloerkleden van Mad about Mats

Mad about Mats werd in 2015 gelanceerd door Anne-Helena Degandt en biedt prachtige vloerkleden voor alle ruimtes van je huis. Van je voordeur over je badkamer, keuken, speelkamer van de kinderen tot zelfs aan je bed: overal zorgen ze voor een unieke touch. Voor kinderen heeft het merk schattige modellen in de vorm van bijvoorbeeld een leeuw of een wolk, maar ook speelmatten. De Mad about Mats-vloerkleden zijn niet alleen praktisch, ze zijn ook esthetisch en geven je woning dat tikje extra. En de kers op de taart is dat ze in België gemaakt worden.

madaboutmats

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par MAD ABOUT MATS (@madaboutmats)

De manden van Mambo Baskets

Het Belgische label Mambo Baskets biedt kleurrijke manden aan die ambachtelijk gemaakt worden door vrouwen in Kenia, Ghana en Malawi. Elke mand is uniek en met de hand gemaakt van sisal, een natuurlijke vezel van een plant die in Afrika groeit. Het assortiment omvat wasmanden, broodmanden en manden die je als bloempot kan gebruiken voor planten.

mambobaskets.com

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par MAMBO BASKETS (@mambobaskets)

De kaarsen met essentiële oliën van Soline Essentials

Dit jonge merk biedt handgemaakte kaarsen op basis van bijenwas van Belgische imkers. Wat deze kaarsen zo speciaal maakt? Ze zijn geparfumeerd met een mix van essentiële oliën en gekleurd met natuurlijke bloemen- en kruidenpigmenten. Elk stuk is uniek, want ze worden met de hand gemaakt door Eline uit een mal van klei die ze zelf vormt voor elke nieuwe creatie. Dit geeft deze prachtige kaarsen met hun organische vormen of vrouwelijke rondingen nog meer ziel.

solineessentials.be

LEES OOK:

Nieuw: Seemble, de webshop voor magazine-achtige interieurs

De 4 meest voorkomende interieurvragen voor jou beantwoord