Conservatorium Hotel: beleef een Japanse zomer in Amsterdam

Geüpdatet op 27 juli 2023 door Jolien Vanhoof
Conservatorium Hotel: beleef een Japanse zomer in Amsterdam

Je hoeft deze zomer niet naar de andere kant van de wereld voor een authentieke Japanse smaaksensatie. Het luxueuze Conservatorium Hotel in het centrum van Amsterdam brengt de Aziatische keuken tot op jouw bord tijdens de Taiko Summer Edition.

Wie de Nederlandse hoofdstad een beetje kent, weet dat Taiko Cuisine & Bar al jaren een favoriet is bij zowel ingewijde locals als internationale fijnproevers. Deze zomer kun je de keuken van chef-kok Schilo van Coevorden exclusief ontdekken in de brasserie en vanop het terras van het Conservatorium Hotel. Op het menu van de Taiko Summer Edition: Wagyu shoarma, Edamame hummus met een krokante miso papadum, lamsköfte Gyoza met gepekelde rozijnen ... Je combineert de gerechtjes met bijpassende wijnen, sake of zomerse cocktails van Taiko Bar. Of volg ons voorbeeld en probeer ze allemaal!

Conservatorium Hotel, Amsterdam, Taiko, Japans

Tijdloze smaken

Ook designliefhebbers geven hun ogen hier de kost. Schilo koos voor een unieke samenwerking met het Japanse high end interieurmerk Time & Style om zijn gerechten te serveren. In de glass library van de Conservatorium Brasserie staat servies met een moderne, Japanse touch uitgestald maar ook dienbladen en traditionele andon-lampen van bamboe en washi-papier. Elk item dat je ziet, kun je kopen en thuis een plekje geven.

Conservatorium Hotel, Amsterdam, Taiko, Japans, brasserie
De glass library met een selectie uit de Time & Style-collectie

Slapen in een oud bankkantoor

Het is opvallend hoe naadloos hedendaags design past in een gebouw met zoveel geschiedenis. Ooit de Rijkspostspaarbank, dan het muzikale Sweelinck Conservatorium en vandaag een super-de-luxe vijfsterrenhotel waar je op je wenken bediend wordt. Verwacht hier geen urban vibes. Je slaapt in stijlvolle kamers met veel grandeur, split level suites en een penthouse wing met uitzicht over het museumdistrict van de stad. De bekroonde Milanese interieurontwerper Piero Lissoni drukte zijn stijl van sobere lijnen, ingetogen stoffen en grijstinten door maar zorgde hier en daar wel voor een fel kleuraccent of een echte eyecatcher. Een reusachtig Nijntje in de lobby? Als binnenkomer kan het tellen.

Conservatorium Hotel, Amsterdam, Taiko, Japans

Conservatorium Hotel, Amsterdam, Taiko, Japans

Minstens even indrukwekkend is de wellness van het Conservatorium Hotel. Akasha werd al meermaals uitgeroepen tot beste luxe spa van Nederland. Er is een binnenzwembad, hammam, sauna, jacuzzi en een compleet uitgeruste gym. Wie zich liever niet in het zweet werkt tijdens een culinair verwenweekend, kan altijd een facial of zalige De-Stress massage boeken. Of blijf in het thema en kies een watsu-behandeling (shiatsu on water). Japan was nog nooit zo dichtbij.

Taiko Summer Edition bij Conservatorium Hotel, nog tot 1 oktober 2021.

Nog meer lekkere adresjes in Amsterdam? Ontdek ze hier en hier!