Bellysculpting: alles over de ideale methode voor een strakke buik

Geüpdatet op 5 juli 2021 door Malvine Sevrin en Virginie Dupont Foto’s: Audrey Bellone
Bellysculpting: alles over de ideale methode voor een strakke buik

Bellysculpting is een combinatie van stomach vacuum en Pilates. Het is een nieuwe techniek die ademhalingsoefeningen, lichaamstraining en mindfulness samenbrengt om haast zonder moeite een strakke buik te krijgen. Anaïs Jazmine, die de Bellysculpting-methode heeft ontwikkeld, vertelt ons er meer over.

Vergeet de eindeloze crunches en andere soortgelijke oefeningen! Een vijftiental minuten per dag en enkele gerichte bewegingen volstaan om onze buikspieren te laten werken. Dat zegt Anaïs Jazmine, wellness-influencer en medeoprichtster van de site voor holistische wellness Mybeautyfuelfood. Met de Bellysculpting-methode stelt ze een nieuwe aanpak voor die meteen resultaat belooft. Het idee? Stomach vacuum - een aan yoga ontleende ademhalingstechniek die de transversale buikspieren stimuleert en de buikstreek verstevigt - combineren met de Pilates-methode - een zachte versterking van de diepe spieren. Waar mag je jou aan verwachten? Lichamelijke resultaten zoals een plattere buik, een duidelijkere taille, een strakkere buikstreek en een sterker perineum. Maar het heeft ook fysiologische voordelen. De druk van de massage op de interne organen zorgt voor een aanzienlijke verbetering van de spijsvertering, je krijgt een betere controle over je ademhaling en je zit gewoon lekkerder in je vel.

Anaïs Jazmine
Anaïs Jazmine

Waarom wordt Bellysculpting als een zachte methode beschouwd?

Anaïs Jazmine: Bellysculpting is de fusie van twee zachte disciplines: stomach vacuum en de Pilates-methode. Beide zijn gebaseerd op de ademhaling, wat je lichaam intern in evenwicht brengt en je fysiek verbetert. Die twee disciplines ontlenen een aantal principes aan yoga en kinesitherapie, ze baseren zich bovenal op de ademhaling en de houding. Je kunt je nauwelijks pijn doen want er komen geen stoten of schokken bij kijken. We werken uitsluitend met het gewicht van het lichaam en met de ademhaling, we luisteren naar onszelf en worden van binnenuit sterker. Bovendien kunnen we beide sporten dagelijks beoefenen en zetten ze de diepe buikspieren aan het werk.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par BELLYSCULPTING (@anaisjazmine)

Welke voordelen heeft Bellysculpting?

Anaïs Jazmine: Hypopressieve gymnastiekoefeningen zijn een echt wonder voor het lichaam. Ze tonifiëren niet alleen de volledige buikstreek (rechte, transversale, schuine buikspieren...) maar spreken ook een groot deel van de bekkenbodem aan, het perineum, wat voor ons vrouwen heel belangrijk is. Pilates is trouwens, samen met yoga en hypopressieve gymnastiek, een van de weinige disciplines die ook net voor en na de bevalling worden aangeraden.

Daarenboven werkt stomach vacuum rechtstreeks en positief in op onze darmtransit, het lymfestelsel, pijnlijke maandstonden en zelfs een aantal pathologieën zoals het prikkelbaredarmsyndroom. Door onze organen te masseren, gaan we ze verlichten en activeren we bepaalde interne mechanismes die een rechtstreekse impact hebben op ons welzijn en dat van ons organisme. Ongelofelijk!

Hoe past mindfulness binnen het plaatje van Bellysculpting?

Anaïs Jazmine: Mindfulness is erg belangrijk omdat we ons zo in het 'nu' kunnen verankeren. De ademhaling speelt een fundamentele rol bij dit 'nu-gevoel': onze cellen en spieren krijgen meer zuurstof, we beheersen ons lichaam beter en kunnen elke beweging vooraf beter inschatten en controleren. Kortom, zowel onze lichamelijke resultaten als onze gemoedstoestand gaan erop vooruit.

 

Voir cette publication sur Instagram

 

Une publication partagée par BELLYSCULPTING (@anaisjazmine)

Na hoeveel tijd kunnen we een echte verandering opmerken? Moet je elke dag aan Bellysculpting doen om die resultaten te behouden?

Het is inderdaad belangrijk dat we heel regelmatig aan stomach vacuum en Pilates doen. Ik beveel elke dag 10 tot 15 min stomach vacuum aan - ikzelf beoefen het al zes jaar dagelijks. Daar knoop je dan een Pilates-sessie van 10 tot 20 minuten aan vast. Uiteraard hangt alles af van wat je wilt bereiken: als je je darmgezondheid wilt verbeteren, dan is het voldoende om elke twee dagen aan stomach vacuum te doen. Wil je aan je volledige houding werken en die verfijnen, dan kies je beter voor een dagelijkse sessie, drie tot vier maal per week, gevolgd door een verstevingspunch met Pilates. Persoonlijk raad ik aan om beide elke dag te beoefenen. 20 tot 30 minuten volstaan, intens maar zeker!

Wil je Bellysculpting zelf ook proberen? Anaïs Jazmine werkt met een abonnementsysteem en begeleidt je thuis bij het beoefenen van Bellysculpting. Op de website belly-sculpting.com/cours-maison kun je kiezen uit drie formules: een, drie of zes maanden.

LEES OOK

Workout van de week: Pilates met Daphne Velghe

10 dingen die je moet weten voor je aan Pilates begint

3 onverwachte oorzaken van een opgeblazen buik