Workout van de week: Pilates met Daphne Velghe

Geüpdatet op 7 mei 2020 door Isabelle
Workout van de week: Pilates met Daphne Velghe@DaphneVelghe

Stilzitten is ook in Corona tijden geen optie en wij kunnen rekenen op niemand minder dan Daphne Velghe voor onze dagelijkse workout.

Het Belgische topmodel zit braafjes in haar kot, maar trakteert de wereld wel op super handige workout video’s. Dat ze haar sterke lichaam aan dansen en Pilates te danken heeft, was nooit een geheim.  Sinds kort is Daphne gecertifieerd om ook zelf Pilates les te geven, en dus deelt ze nu de specifieke oefeningen die haar in shape brengen. Meer dan een mat, enkele attributen zoals een workout band of gewichtjes -beiden gemakkelijk online te scoren-, en twintig minuutjes doorzettingsvermogen heb je niet nodig. Proberen? Je kan de workouts volgen via het Daphne Velghe Instagram account of via haar IGTV, good luck!

https://instagram.com/p/B_hobYlBpbC/

Waarom Pilates zo goed voor je is? De methode levert je in de eerste plaats diepe spieren op. Die zie je niet meteen verschijnen, ook niet als je hard traint, maar ze hebben wel een actieve functie wat je slanke, strakke lijn betreft. Sommige mensen vergelijken dit met de veters van een schoen: hoe strakker aangetrokken, hoe fijner de schoen. Het zijn ook spieren die, mits goed getraind, veel langer meegaan dan hun oppervlakkiger varianten en dus ook tijdens inactieve periodes –de feestdagen bijvoorbeeld…- sterk blijven. Pilates zal je dus geen extreem zichtbare spieren opleveren –voor een sixpack moet je al heel vergevorderd zijn- maar wel je silhouet shapen zoals geen enkel corrigerend ondergoed dat kan!

Minstens even belangrijk: het zijn spieren, vooral wat je core betreft, die je stabiliteit geven én kwetsuren voorkomen. Correcte buikspieren zijn bijvoorbeeld de beste manier om rugleed tegen te gaan, al wordt dit nog te vaak vergeten. Daarom is Pilates ook een goede extra discipline voor mensen die “harde” sporten met veel impact (zoals boksen, krachttraining of hardlopen) beoefenen.

Ontdek hier meer voordelen van Pilates.