Alles wat je moet weten over het it-drankje Lolea

Geüpdatet op 29 juni 2021 door ELLE Partner
Alles wat je moet weten over het it-drankje LoleaLolea

Nu de zomer is aangebroken en ook de maatregelen versoepelen, kunnen we ein-de-lijk weer terrasjes doen met vrienden. Het drankje dat je deze zomer bestelt - en ook waar - ontdek je hieronder.

Dat het sociale leven terug op gang is, bewijzen de overvolle terrassen in heel het land. We verenigen ons massaal met vrienden en familie om de vrijheid te vieren. En dat doen we het liefst met een verfrissend drankje erbij. Het drankje dat wij deze zomer bij uitstek bestellen? Frizzante sangria! Want wat belichaamt de zomer beter dan de fruitige Spaanse wijncocktail?

Lolea

Het Spaanse sangriamerk Lolea staat voor zoete maar tegelijk pittige, licht bruisende sangria, gemaakt op artisanale wijze met een blend van de allerbeste Spaanse druiven. En dat proef je: want hoe beter de wijn, hoe beter de sangria. De wijn, kruiden en verfrissende bubbels worden samen gebotteld in een feestelijke fles met polkadots en vervolgens koud geserveerd. Je hebt de keuze tussen verschillende varianten, namelijk: Lolea N° 1 (rode sangria), Lolea N°2 (witte sangria) en Lolea N°5 (rosé sangria) - onze favoriet.

Lolea N°5 (rosé sangria)
Lolea N°5 (rosé licht bruisende sangria)

Passieproject

In Spanje heeft vrijwel elke familie een geheim recept voor sangria, dat ze met trots van generatie op generatie overdragen. Toch vind je in Spaanse restaurants en cafés vaak een slap afkooksel van de wijncocktail. De vrienden achter Lolea besloten daarom de koppen bij elkaar te steken en een recept te ontwikkelen dat de Spaanse trots alle eer aandoet. Wat begon als een passieproject, groeide in een paar jaar tijd uit tot een internationaal succes. Lolea wordt ondertussen in meer dan 50 landen verkocht en verovert nu ook de harten van onze landgenoten. 

Hippe bars

Deze zomer bestel je Lolea bij de hipste beach bars aan de kust zoals Cabo in Blankenberge, Aloha in Koksijde of Bar-celona in Knokke. Stadsmussen kunnen terecht bij Bocadero en Regatta in Antwerpen of bij Jardin in Brussel voor hun nieuwe favoriete drankje. Organiseer je zelf een apero en wil je die typisch Spaanse ‘cordialidad’ in huis halen? Dan kan je bij de betere cavist of bij Délitraiteur terecht voor een feestelijke fles Lolea.

Zo serveer je de perfecte Lolea:

Vul een groot rode wijn- of gin-tonicglas met ijsblokjes en vul aan met 190ml Lolea N°5. Garneer met een schijfje citroen, wat rode vruchten of een hibiscusbloem en hou de Lolea fles in de buurt. ¡Salud!

Leg je Lolea-moment vast op Instagram met de hashtag #MomentoLolea en tag @lolea_global.

Dit artikel werd opgesteld in nauwe samenwerking met Lolea. Vakmanschap drink je met verstand.
lolea.com

Lees ook:

Een gladde huid en body confidence: een dagje in de voetsporen van Vanessa aka @thewildgirlblog

Win het nieuwe ‘Ask Your Friends’-kaartspel van MARTINI en leer je vrienden nóg beter kennen

Ontdek Marche-en-Famenne