Rueda wijnen: heb jij de smaak al te pakken?

Gepubliceerd op 2 december 2020 door ELLE Partner
Rueda wijnen: heb jij de smaak al te pakken?Scott Warman - Unsplash

Ten noordwesten van Madrid ligt het Spaanse Rueda, een wijnregio die de laatste jaren wint aan populariteit. Het is de plek waar de witte druif verdejo vandaan komt. Zijn frisse, fruitige en toegankelijke karakter maakt Rueda wijn geliefd op elke gelegenheid!

Gezocht: Rueda Winefluencer

Je leest het goed: wijn drinken én een lekker zakcentje verdienen. Als toekomstige Winefluencer voor Rueda wijnen worden je domen werkelijkheid…

Soms zijn er van die kansen die je niet kunt laten liggen. Het Spaanse wijngebied Rueda is op zoek naar dé wijnliefhebber die het wijngebied in 2021 wil vertegenwoordigen op sociale media. Als Rueda Winefluencer ontvang je een winefluencer-pakket, kom je volop in de schijnwerpers te staan én ontvang je een geldprijs!

Ben jij dé Rueda winefluencer van 2021?

Rueda heeft jouw hulp nodig en is op zoek naar een getalenteerde wijnliefhebber. Heb jij altijd al ‘winefluencer’ willen zijn? Weet jij jouw volgers te inspireren met je content? Ben jij gek op witte wijn en mag iedereen dit weten? Dan is deze wedstrijd misschien iets voor jou!

Hoe ziet de geknipte winefluencer eruit? Sociale media, met name Instagram, kennen geen geheimen voor jou. Je bent gek op het creëren van unieke, inspirerende content en je weet precies waar je volgers blij van worden. Maar bovenal drink je graag een goed glas (witte) wijn en deel je jouw enthousiasme en kennis met veel plezier.

Zo neem je deel aan de wedstrijd

Volg de nieuwe Instagram pagina van @ruedawijnen. Plaats jouw inspirerende Rueda winefluencer content, tag @ruedawijnen en gebruik #TasteRueda.

De wedstrijd loopt tot en met 15 december 2020. Hierna kiest de jury de winnaar, op basis van kwaliteit van de beelden, persoonlijke touch en clevere captions. Word jij gekozen door de vakjury, dan mag jij een jaar lang de titel van Rueda Winefluencer dragen én ontvang je een bedrag van € 5000,-! Er is geen limiet aan het aantal posts dat je kunt plaatsen – meer posten kan je kansen zelfs vergroten!

Voorwaarden:  

  • Je bent 18+
  •  In jouw foto zien we witte wijn uit de Rueda streek terug

Klik hier voor voor meer informatie over de wedstrijd en alle voorwaarden.

Wat maakt Rueda wijnen zo bijzonder?

Al zeker in de elfde eeuw werden in de Spaanse provincie Valladolid witte wijnen gemaakt op basis van de verdejo-druif. Hoewel deze kleine, maar aromatische druivensoort typerend is voor het gebied, is dit zeker niet de enige parel van de streek. Voor wit vind je er ook sauvignon blanc, viura en palomino fino. Rood en rosé worden gemaakt van tempranillo, cabernet sauvignon, merlot en garnacha.

Verdejo: de ster van de streek

De verdejo (afgeleid van 'verde', verwijzend naar z’n felgroene kleur) is zonder twijfel de ster van de streek. De populariteit van Rueda komt grotendeels door deze lokale druif, met zijn aromatische kracht en goede zuren. Het resultaat zijn wijnen met een rijk pallet: aroma’s van citrus en appel, maar ook een vleugje groene peper en een droge, frisse toets. De combinatie van deze smaken is wat de verdejo zo uniek en geliefd maakt.

Van viura tot garnacha

Behalve de verdejo zijn er nog enkele andere onmisbare druifvariëteiten. Zo’n vijftig jaar geleden werd bijvoorbeeld sauvignon blanc in de streek geïntroduceerd. Dankzij de hoge ligging van de wijngaarden geeft de sauvignon een mooie, aromatische frisheid, en door het warme klimaat is hij in Rueda rijper dan elders. Daarnaast is er Viura, een druif die de smaak van verdejo mooi aanvult en de wijnen iets toegankelijker maakt.

Van de totale druivenproductie bestaat minder dan 2% uit blauwe druiven, waarvan rosé en rood wordt gemaakt. Deze wijnen uit Rueda hebben sinds 2008 definitief het recht op de DO verworven dankzij de kwaliteit die doorheen de jaren fors is gestegen. De belangrijkste druif is tempranillo, aangevuld met cabernet sauvignon, merlot en garnacha.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Rueda Wijnen. 
Ruedawijnen.nl

Lees ook: 

Comté steelt de show!

Recept: Chocolademoelleux met hazelnootpraliné van Jaline Vandromme

Deze 6 gewoontes beschadigen je haar zonder je het weet