Recept: tartaar van kalfsvlees met zure room en haringkaviaar van Seppe Nobels

Geüpdatet op 16 november 2020 Druk het recept af door Lore Ginneberge en Seppe Nobels
  • Voorgerecht
  • 30 mn
  • 4 personen
  • Easy
Recept: tartaar van kalfsvlees met zure room en haringkaviaar van Seppe Nobels

Hoewel Seppe Nobels van Graanmarkt 13 bekendstaat als 'groentechef', bereidt de kok even graag vleesgerechten. Deze tartaar van kalfsvlees ziet er indrukwekkend uit, maar is verbazingwekkend eenvoudig om klaar te maken.

Ingrediënten

  • 2 eetlepels kaneel 
  • 500 gr kalfsvlees (vraag aan je slager om het heel fijn te snijden) 
  • 2 sjalotten 
  • 6 eetlepels zure room 
  • peper en zout
  • een mespunt cayennepeper 
  • 2 eetlepels knoflookolie (2 tenen look + 1 dl goede olijfolie) 
  • 200 gr krielaardappelen met schil
  • 5 dl arachideolie (om te frituren)
  • 100 gr haringkaviaar 
  • 100 gr lamsoor (duinenplant) optioneel 

Bereiding

  1. Was de krieltjes grondig en snijd in fijne plakjes. Snipper de sjalotten fijn.
  2. Verwarm de arachideolie voor op 165 °C. (steelpan of friteuse)
  3. Bak de fijne schijfjes aardappel goudbruin aan in de olie. Leg op keukenpapier en breng op smaak met fijn zout.
  4. Snijd het kalfsvlees in een fijne tartaar. Meng in een grote kom met de lookolie en breng op smaak met cayennepeper, kaneel, peper en zout.
  5. Serveer de tartaar met een flinke lepel zure room en een lepel haringkaviaar. Bedek met de krokante aardappelchips en een beetje lamsoor.

Word lid van onze foodiescommunity op Instagram @elleeten.be. Like, reageer en deel jullie eigen recepten met de hashtag #ELLEfoodteam! Bron: ELLE.be
Stel een recept voor