10 eenvoudige manieren om heerlijk te cocoonen bij je thuis

Geüpdatet op 12 oktober 2020 door ELLE Partner
10 eenvoudige manieren om heerlijk te cocoonen bij je thuis

Nu de herfst stilletjes aan begint dichterbij te komen en de dagen grauwer en natter worden, kijken we ernaar uit om van ons huis een warme en gezellige omgeving te maken, waar we heerlijk kunnen cocoonen. Met deze tien tips maak je van de herfst in no time je favoriete seizoen.

1. Badkamer tot spa

Regent het buiten pijpenstelen? Trek je terug in de badkamer voor een verkwikkend namiddagje me-time. Met heerlijk geurende kaarsen en goedgekozen muziek creëer je een rustgevende atmosfeer, net zoals in het schoonheidsinstituut of spa. Neem een uitgebreid bad met je favoriete verzorgingsproducten en laat een gezichts- en haarmasker inwerken terwijl je alle stress van je laat afglijden.

2. Plan een digital detox namiddagje

Wil je helemaal ontspannen en je batterijen opnieuw opladen, dan kan een digital detox wonderen doen. Hoe gaat dit in zijn werk? Berg alle schermen weg in de kast. Wanneer je je laptop of gsm niet ziet, zal je minder snel geneigd zijn om toch weer online te gaan. Neem je lievelingsmagazines of een nieuw boek en een chai latte of warme chocolademelk en geniet van enkele uurtjes onverstoorde rust.

3. Geuren die je thuis laten voelen

Word je helemaal warm vanbinnen wanneer de zoete geur van vanille je doet denken aan de lekkere wafels van je oma uit je jeugd? Je bent niet de enige. Geuren spelen namelijk een enorm belangrijke rol in ons leven. Ze zijn een krachtige manier om herinneringen op te wekken en sfeer te scheppen. Dompel je huis daarom onder in een heerlijk parfum met geurstokjes of geurkaarsen. Zelf zijn we dol op de Private Collection - een van de Home collecties van Rituals -  die ondertussen al 12 verschillende geuren telt, waaronder drie gloednieuwe parfums: het bloemige en elegante Jade Vine, het fruitige Goji Berry met rode vruchten en Sacred Saffron, een uitnodigende geur met toetsen van exotische specerijen. Niet alleen ruiken deze parfums ongelofelijk lekker, de elegante verpakkingen zijn een echte eye catcher en staan prachtig in je interieur.

4. Bekijk je favoriete Netflix-serie

Wanneer het buiten grijs en koud wordt, is er niks gezelliger dan onder een zacht dekentje kruipen en je favoriete Netflix-serie te bingen. Of je het nu romantisch maakt met je lief, gezellig met je beste vriendinnen of lekker solo kijkt, een avondje op de bank is altijd een goed idee om te relaxen. Maak het extra knus met enkele borrelhapjes en een glaasje wijn, en steek een kaarsje aan.

5. Bak je favoriete koekjes

Nog geen plannen voor dit weekend? Maak er een zalig relaxte zondag van en duik de keuken in met een nieuw kookboek of met je favoriete koekjesrecept. Wat dacht je van smakelijke chocoladebrownies met pecan, vegan carrot cake of havermoutkoekjes met cranberry? Bakken maar! Steek je lekkernijen in een goed afsluitbare pot en je hebt de hele week lang home made lekkers als dessert.

6. Geef je huis een hygge make-over

Nu het gezelligste seizoen van het jaar aanbreekt is het tijd om je interieur een knusse make-over te geven. Kies voor kussens en plaids in zachte materialen zoals wol, vilt en velours. Ook schapenvachtjes en accessoires in natuurlijke materialen doen je woonkamer warmte en cosyness uitstralen.

7. Steek de open haard aan

Je kent het wel: het sfeervolle geluid van de brandende takken, de warmte van de vlammen op je huid en de typerende houtgeur… Een open haard geeft je huis onmiddellijk een gezellig cocoongevoel. Is dit niet mogelijk bij je thuis, dan zijn er verschillende manieren om toch het gevoel van een open haard te creëeren. Kies een nis of een hoekje en plaats meerdere kaarsen van verschillende lengtes samen. Of zoek op Youtube naar filmpjes die niet alleen de vlammen van een open haard tonen, maar ook het knisperende geluid van de smeulende takken nabootsen.

8. Muziek om helemaal zen van te worden

Net zoals geur een groot effect kan hebben op onze stemming, beïnvloed ook muziek hoe we ons voelen. Bij een avondje cocoonen hoort dan ook een aangepaste playlist. Kies voor chille loungemuziek zoals Norah Jones, Costes of een jazzy Spotify-playlist om helemaal in de herfstnood te komen.

9. Haal je breisetje boven

Sinds enkele jaren is breien weer helemaal hot and happening. Hoe kan het ook anders, niet alleen is het een erg ontspannend tijdverdrijf, je kan er heel wat mooie kledingstukken mee maken. Voor beginners is een sjaal de gemakkelijkste optie, gevorderden kunnen zich dan weer wagen aan een muts, wanten of zelfs een trui. Een zelfgebreide sjaal is trouwens ook een erg origineel kerstcadeautje…

10. Blijf de hele dag in pyjama

Cocoonen doe je uiteraard niet in een loeistrak jurkje en torenhoge hakken. Gemakkelijk zittende yoga pants, zachte katoenen shirts en zijden pyjama’s zijn daarentegen je perfecte partners in crime om helemaal te ontspannen. Kies voor loungewear in comfortabele stoffen waar je je goed in voelt en je gemakkelijk in kan bewegen. Wist je dat Rituals ook een collectie aan soulwear heeft? Van heerlijke huispakken tot yoga-outfits.

Dit artikel kwam tot stand in samenwerking met Rituals. 
www.rituals.com

Lees ook: