Maak je het leven makkelijker met milieuvriendelijke luiers

Gepubliceerd op 23 juli 2020 door ELLE Partner
Maak je het leven makkelijker met milieuvriendelijke luiers

Ecofriendly, comfortabel voor baby’s billetjes en handig voor de ouders. De luiers van Little Big Change bieden alleen maar voordelen. Kennismaking met deze kleine wondertjes die het leven van jonge ouders een stuk lichter maakt.

900. Dat is het gemiddeld aantal dagen dat een baby luiers draagt. Een indrukwekkend cijfer dat (toekomstige) ouders duidelijk maakt hoe belangrijk het is de juiste luiers te kiezen, vooral omdat de meeste exemplaren ongewenste stoffen bevatten. Allergenen, resten van pesticiden, schadelijke stoffen ... de twijfelachtige samenstelling van sommige luiers maakt heel wat ouders ongerust. Gelukkig zijn er vandaag een aantal nieuwe labels op de markt die een alternatief bieden dat de gezondheid van de baby’s beschermt.

Veilige en doeltreffende luiers

Een van die nieuwe merken is Little Big Change, op de markt sinds 2018. Het label produceert duurzame luiers die gegarandeerd vrij zijn van schadelijke stoffen en die gemaakt werden op basis van zorgvuldig geselecteerde grondstoffen. Baby's billetjes zijn dus in veilige handen! Little Big Change mag dan een jong merk zijn, de nieuwste telg van de Ontex Group – al bijna 40 jaar de marktleider in verzorgingsproducten voor baby’s – profiteert mee van de vele jaren ervaring en expertise terzake van het moederbedrijf. Een kwaliteitsgarantie die niet zomaar te negeren valt!

Omdat de efficiënte, zachte en comfortabele luiers van Little Big Change voorzien werden van een innovatief absorptiesysteem, zijn baby’s billetjes in een mum van tijd droog*, en ze bieden tot 12 uur bescherming. De binnenlaag van de luiers bevat 0% plastic op basis van petroleum. Bovendien worden er geen parfums of chemicaliën toegevoegd om geuren te maskeren. Met Little Big Change hoef je je dus geen zorgen te maken over schadelijke of irritante producten, noch over lekken. Dat verandert niet alleen het leven van de baby's, maar ook dat van de ouders!

Bij jou thuis geleverd

Je hoeft niet aan te schuiven bij de supermarkt of naar de drogist te rennen om de kleine wondertjes in huis te halen. De luiers van Little Big Change worden geleverd waar en wanneer je maar wilt, zo vaak je maar wilt. En omdat het leven vol onverwachte wendingen en verrassingen zit, kun je je abonnement heel makkelijk wijzigen of opzeggen. Voor wie het graag rustig aan doet, geen probleem: Little Big Change biedt een korting van € 10 op je eerste twee bestellingen; je betaalt dus maar € 39 in de plaats van € 49. Het fijne is dat er met de luiers van Little Big Change tijd overblijft voor de dingen die er echt toe doen, terwijl je toch goed zorgt voor de billetjes van je baby, én voor de planeet!

Gegarandeerd eco-friendly

Baby’s laten opgroeien heeft pas echt zin als je de wereld waarin ze zullen leven beschermt, vindt Little Big Change. Zorg dragen voor het milieu is dus een echte missie voor het merk. Het label zet zich dan ook in voor een duurzame productiemethode door onder meer te kiezen voor 100% groene stroom, afkomstig van zonne- en windenergie.

Daarnaast gebruikt de onderneming cellulose afkomstig van duurzaam beheerde bossen met FSC-label, een keurmerk dat garant staat voor de bescherming van de biodiversiteit. En het afval dat Little Big Change produceert, wordt ofwel volledig gerecycleerd, ofwel verbrand om energie te recupereren. Het bedrijf zet de stoom die ontstaat door verbranding namelijk om in elektriciteit.

Tot slot draagt ook de volledig biologisch afbreekbare box waarin de luiers zitten een FSC-keurmerk. Wat de 100% recycleerbare verpakking betreft, die is gemaakt van 40 tot 60% hernieuwbare grondstoffen. Geen onbelangrijk detail als je weet dat 1 kg verpakking van biologisch materiaal 5 kg minder CO2 genereert dan een 1 kg verpakking van klassiek plastic. En een uitstoot van 5 kg CO2 staat gelijk aan 40 minuten rijden met de auto.

*Dankzij het nieuwe absorptiesysteem is de binnenlaag tot 2 x minder vochtig, al na amper enkele minuten na het plassen.

Dit artikel kwam tot stand in nauwe samenwerking met Little Big Change.
www.little-big-change.com

Lees ook
Wedstrijd: win een boxdoos milieuvriendelijke luiers
Corona crisis: hoe bewaar je de rust nu alle kinderen thuis zijn?
Vintage special: dit zijn onze favoriete tweedehandswinkels voor kids