Dit trek je aan als je al naar de herfst verlangt

Geüpdatet op 30 augustus 2023 door Lore Ginneberge Foto’s: Imaxtree
Dit trek je aan als je al naar de herfst verlangt

Hoewel de zomer nog niet voorbij is, voelt dat met het naderen van de maand september wel een beetje zo. Deze tussenperiode is even ongemakkelijk als een uitgroeiende pony, want moeten we nu nog volop zomermode dragen of al massaal herfsttrends bijeensprokkelen? Wij gidsen je door de nazomermode.

Nu de koopjesperiode voorbij is, kriebelt het om de nieuwe collecties voor komende herfst/winter te verkennen. Zie jij jezelf ook al met een wollen trui en hoge dijlaarzen door de straten flaneren? Wij hebben alvast onze essentials voor het najaar op een verlanglijstje gezet, maar intussen moeten we nog een volledige zomermaand doorkomen...

Wat trek je aan in augustus en september? Bestaat er zoiets als stijlvolle tussenseizoenkleding? Gelukkig voor jou zitten modemensen met dezelfde vragen en vonden ze een fashionable oplossing. Kijk en leer hoe je het beste van de zomer- en herfsttrends mixt & matcht:

Mix kleur met neutrals

Infuseer je kast geleidelijk aan weer met herfsttinten. Combineer deze voorlopig nog met zomerse kleuren zoals feloranje, fuchsia of grasgroen. Zo wen je net als aan de steeds dalende temperaturen ook aan een kalmer kleurenpalet.

Zomerse ruitjes

ruitjes herfst zomer mode schoenen augustus

Niets schreeuwt meer herfst dan een goede geruite print. Kan je niet wachten om jezelf van top tot teen in tartan te hullen? Combineer je favo blazer of mantelpakje met blote (gebruinde) benen en zomerse schoenen. Dit is de kunst van het nazomeren, beste mensen.

 Licht in leder

augustus zomermode trends leder

Ook leder is een najaarse favoriet, maar helaas niet zo comfortabel bij + 25°C graden. De oplossing? Hou het light & breezy en selecteer één lederen stuk in combinatie met luchtige zomerstofjes als linnen en katoen. Vergeet zeker je zonnebril en mini-tasje niet.

XXL Laarzen

augustus trends zomermode witte laarzen

We spotten de zomerlaarsjes-trend al eerder, maar in de herfst worden alle grenzen verlegd. Geen witte enkellaarsjes komend seizoen, maar XXL over the knee boots. Sla je favoriete paar nu al in, want deze laarzen staan prachtig onder een zomerjurk.

Oversized blazer

zomermode trends augustus

Naast laarzen, worden ook kostuums in XXL-formaat voorgeschoteld. Deze trend zal nog de hele winter blijven, dus is de investering meer dan waard. Kan je niet wachten om in pak te paraderen? Trek je oversized vest aan, maar laat de broek thuis. Wie zegt dat je niet zakelijk en verleidelijk tegelijk kan zijn?