5 verschillende manieren om cowboy boots te dragen

Geüpdatet op 17 april 2024 door Lisa Aelvoet
5 verschillende manieren om cowboy boots te dragenLaunchmetrics Spotlight

Cowboy boots zijn helemaal terug van weggeweest. Ze zijn de laatste jaren uitgegroeid tot een onlosmakelijk onderdeel van onze garderobe. Maar hoe draag ze je? En waar shop je ze? Wij zochten het voor je uit.

De zomer van 2024 staat volledig in het teken van de 'cowboy core'-trend. Geïnspireerd door sterren zoals Beyoncé en Bella Hadid, die deze stijl omarmden en naar nieuwe hoogten tilden, zien we dat cowboy boots niet langer alleen zijn voorbehouden aan het Wilde Westen. Op muziekfestivals zoals Coachella, waar iedereen van influencers tot muziekliefhebbers deze laarzen droeg, werd duidelijk hoe veelzijdig en comfortabel deze laarsjes kunnen zijn.

Ontdek 5 frisse manieren om cowboy boots te dragen die passen bij elke gelegenheid. Van rockende cowgirl looks tot chique ensembles geschikt voor de werkvloer, wij laten je zien hoe je deze veelzijdige trend kunt inzetten om je outfit een unieke twist te geven.

Cowgirls rock

Cowboylaarzen in combinatie met een oversized lederen jas vormen samen de perfecte outfit voor de lente. De look laat je bovendien toe om met laagjes te werken. Zo kan je op koude lentedagen een trui onder je lederen jas dragen en op warme lentedagen eerder een katoenen hemd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Room (@theroomantwerpdotcom)

Cowboy, but make it chic

Combineer je laarzen met een elegante maxi-rok voor een onverwachte, chique toets. Zo maak je je outfit helemaal 2024 én bovendien werkvloerproof.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door carla ginola (@carla_ginola)

Denim on denim

Ga voor de complete cowboy look en draag je laarzen op een volledige denimlook. Het enige wat je nodig hebt om je innerlijke cowboy naar boven te halen is een jeansbroek en matching hemd of jasje, én een paar cowboy boots natuurlijk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door LUNA ISABELLA (@lunaisabellaa)

Date night dress up

Wil je je cowboylaarzen aantrekken op date night? Opteer dan voor een romantische cowboy look en combineer je boots met een mini-jurk.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Lizzy (@lizzyvdligt)

Nineties cowboy

Combineer je laarzen met een jeans, hemd en oversized western riem voor een nineties look. Deze scoor je gemakkelijk in een tweedhandswinkel - en misschien vind je wel een matching tas?

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Inês Isaías (@inesisaias)

Shop de coolste cowboy boots

1
Filles à Papa
Kniehoge cowboylaarzen
SHOP HIER
2
Alohas
Witte lederen cowboylaarzen
SHOP HIER
3
Ganni
Lederen cowboy boots
SHOP HIER
4
RAID
Zwarte cowboylaarzen
SHOP HIER
5
Bianco
Suède cowboy boots
SHOP HIER
6
Steve Madden
Cowboy boots met franjes
SHOP HIER
7
Sacha
Denim cowboylaarzen
SHOP HIER