Zo draag je de witte maxi-rok door in de herfst

Geüpdatet op 25 september 2023 door Sam Vandenbosch
Zo draag je de witte maxi-rok door in de herfst Bron: Launchmetrics Spotlight

De witte maxi rok was een absolute trend deze zomer. Maar wist je dat je 'm ook gewoon kan door dragen in de herfst?

Nazomer op z'n best! Of je nu je bohémien kantje wil bovenhalen tijdens de Indian Summer of gewoon een voorliefde hebt voor vloeiende stoffen en eenvoudige elegantie, deze modeklassieker past bij elke stijl én elk seizoen. Door z'n veelzijdigheid en tijdloze aantrekkingskracht verdient de witte maxi een blijvende plaats in elke garderobe - ook tijdens het wat coolere september dus. Kijk maar!

Nog eventjes langer zomeren

Het dragen van een witte maxi rok kan een gevoel van lichtheid en frisheid toevoegen aan je outfit, wat perfect is voor de seizoenswissel. Wit heeft ook het voordeel dat het gemakkelijk te combineren valt met andere kleuren, waardoor je eindeloze mogelijkheden hebt om je look aan te passen aan je persoonlijke stijl. Grijp dus je kans en geef je eigen draai aan deze modeklassieker. Ga jij voor een romantische look, gecombineerd met een ballet-core blouse? Haal je de rock-chick in je naar boven en mix je 'm met een grunge tank-top? Of ga je voor dé look van het moment, met een oversized graphic T-shirt losjes over je witte maxi rok gedrapeerd? De keuze is aan jou.

Bron: Launchmetrics Spotlight
Bron: Launchmetrics Spotlight
Bron: Launchmetrics Spotlight

Laagjes, laagjes en nog eens laagjes

Layering is key wanneer de temperaturen stilletjes dalen en het seizoen vordert. Combineer je witte maxi rok allereerst met een eenvoudig cropped T-shirt of een lichte blouse. Gooi er daarna een oversized warme, gebreide trui over of voeg eventueel een vestje toe. Denk daarbij aan een blazer, een leren jasje of zelfs een bomber voor een extra contrasterend effect. Haal ten slotte je biker boots of hoge laarzen boven voor de typische herfstlook, of voeg een paar UGG Tazz's toe voor een meer relaxte fit.

Bron: Launchmetrics Spotlight
Bron: Launchmetrics Spotlight
Bron: Launchmetrics Spotlight
Bron: Launchmetrics Spotlight

Avond-elegantie in 't wit

Als je je witte maxi rok wilt dragen voor een avondje uit, kun je deze combineren met een zijden blouse of een strakke bodysuit in een contrasterende kleur en stof. Kies daarbij voor hoge hakken - of fall-proof enkellaarsjes - om je lengte te accentueren. Ook accessoires maken hier het verschil. Voeg dus een bijzondere handtas (liefst een mini baguette of net een XL bag), een statement riem of opvallende sieraden toe om je look te verfraaien. Geloof ons, de show stelen zal je zeker, met dit gerecycleerde zomer-item.

Bron: Launchmetrics Spotlight
Bron: Launchmetrics Spotlight