De 6 grootste schoenentrends voor herfst/winter 2024

Geüpdatet op 23 augustus 2024 door Lisa Aelvoet Foto’s: Launchmetrics
De 6 grootste schoenentrends voor herfst/winter 2024

De schoenentrends voor herfst/winter 2025 kunnen we kort samenvatten als back to basics. Relatief eenvoudige, minimalistische ontwerpen nemen de bovenhand. And we're here for it!

Enerzijds lopen sommige trends door van vorige seizoenen, waaronder kitten heels en biker boots. Anderzijds steken een aantal nieuwe schoenentrends deze herfst/winter de kop op. Wij zetten ze voor jou op een rij.

1. Kitten heels

kitten-heels-schoenentrends-herfst-winter-2025

De comfortabele kitten heel, met een fijn hakje van zo'n 2 tot 5 cm, tilt zowat elke outfit naar een hoger niveau. Hij zorgt voor een stijlvol silhouet en staat ook heel erg leuk met een sokje erin. Ideaal voor een kantoordag of date night op een druilerige herfstdag.

Bordeauxrode kitten heels van Tony Bianco

kitten-heels
Bordeauxrode kitten heels, Tony Bianco via Revolve, €201

Shop hier

2. Biker boots

Deze niet-zo-basic laars vormt wel een goede basis voor je herfstgarderobe. Mooi onder een rokje, maar ook stoer onder een jeans en perfect te paren met je favoriete kniekousen. Deze schoenentrend keert wel vaker terug. Investeren in een degelijk paar biker boots is dan ook geen slecht idee!

Biker boots van Vagabond Shoemakers

biker-boots-vagabond
Biker boots, Vagabond Shoemakers via De Bijenkorf, €240

Shop hier

3. 90’s sneakers

Sneakers die rechtstreeks uit de 90's lijken te komen maken dit najaar een comeback. Denk aan modellen als de Adidas SL 72, Onitsuka Tiger Mexico 66 en Nike Cortez. Misschien wel een van onze favoriete schoenentrends van herfst/winter 2025, en dat heeft alles met comfort te maken.

Suède sneakers van New Balance X Miu Miu

90s-sneakers-schoenentrends-herfst-winter-2025
Suède sneakers, New Balance X Miu Miu, €890

Shop hier

4. Rechthoekige neuzen

Waar vorige herfst vooral puntige schoenen de show stalen, zijn het in 2025 lange, rechthoekige neuzen die furore maken. Hét merk dat hier bij uitstek om bekend staat moet wel het Britse Miista zijn, dat je in België op Zalando.be kan kopen.

Korte laarzen van Miista

rechthoekige-neuzen-schoenentrends-herfst-winter-2025
Korte laarzen, Miista via Zalando, €435

Shop hier

5. Rode sokken

Ongetwijfeld een van onze favoriete styling hacks voor aankomend seizoen: rode sokken. Deze laat je immers toe je zomerschoenen ook bij kouder weer te dragen. Én stelt je in staat een coole look te creëren zonder al te grote investeringen.

Rode sokken van Uniqlo

rode-sokken-uniqlo
Rode sokken, Uniqlo, €3,90

Shop hier

6. Ballerina’s met studs

We saved the best for last. De trend der trends is deze herfst onbetwistbaar de ballerina met studs. Merken als Alaïa en Miu Miu lanceerden de trend en ondertussen sprongen ook heel wat andere merken op de kar. Gelukkig maar, want dat betekent dat je geen €800 moet neertellen voor een paar.

Lederen ballerina’s van Gimaguas

ballerina's-studs-gimaguas
Lederen ballerina's met zilveren studs, Gimaguas, €269

Shop hier