De 5 grootste schoenentrends voor winter 2024

Geüpdatet op 10 januari 2024 door Lisa Aelvoet Foto’s: Launchmetrics
De 5 grootste schoenentrends voor winter 2024

De schoenentrends voor winter 2024 kunnen we kort samenvatten als puntig. Sneakers maken plaats voor klassiekere modellen als ballerina's, loafers en pumps. And we're here for it!

Behalve de puntneus is er een andere constante wanneer het op schoenentrends aankomt. Namelijk: schoeisel in combinatie met sokken die gezien mogen worden. Maar dat is niet alles:

Loszittende laarzen

De ruiterlaars maakt dit najaar plaats voor de loszittende - aka slouchy - laars. Zowel enkel- als knie- en zelfs dijlaarzen moeten eraan geloven: de Gelaarsde Kat-look is helemaal hot.

schoenentrends-herfst-winter-23-loszittende-laars
Chocoladebruine Friday Fever laarzen, Free People

Shop hier

Mary-Janes

De klassieke Mary-Jane beleeft dit najaar een comeback, en dan liefst in de trendkleur rood. Dit statige model geeft ons lichte Bridgerton vibes en staat extra mooi met kousjes.

Rode Mary Janes met gesp, Charles & Keith winter schoenen
Rode Mary Janes met gesp, Charles & Keith

Shop hier

Sleehak

Oh ja, ook de sleehak is weer helemaal terug van weggeweest. Deze keer niet in de vorm van een espadrille maar wel van een pump of laars. Extra hip is de metallic versie.

schoenentrends-herfst-winter-23-sleehak
Lederen enkellaarsjes met sleehak, & Other Stories

Shop hier

Loafers

Een van onze favoriete schoenentrends van herfst/winter '23 is de loafer, vanwege zijn tijdloze karakter. Combineer hem met sokjes onder een minirok en je kan in ware Clueless-stijl de winter door!

schoenentrends-herfst-winter-23-loafer
Lederen loafers, COS

Shop hier

Puntige schoenen

We saved the best for last. De trend der trends is deze herfst onbetwistbaar de puntneus. Of het nu gaat om ballerina's, slingback pumps of zelfs sleehakken: de punt overheerst. Gespen en strikken zetten hem dit najaar nog meer in de verf en garanderen een elegante look.

schoenentrends-herfst-winter-23-puntneus
Puntige slingback pumps, NA-KD

Shop hier