We Love: 5 bewuste beautymerken die iets terugdoen voor de natuur

Geüpdatet op 13 juli 2020 door Lore Ginneberge
We Love: 5 bewuste beautymerken die iets terugdoen voor de natuur

Niet alleen de modewereld kan verwoestend zijn voor het milieu, ook de beautysector is niet meteen de meest ecologische. Daarom beslissen steeds meer labels om hun steentje bij te dragen en iets terug te geven aan de natuur. Van verpakkingen uit oceaanafval tot fondsen om het milieu te beschermen: deze beautymerken zijn klaar voor verandering.

Cîme

De missie van Belgisch beautymerk Cîme draait helemaal rond duurzame, maar effectieve producten. Zo bedacht het label onlangs een refillsysteem voor de shampoo's en douchegels, en stoppen ze sinds kort enkele verzorgingsproducten in een milieuvriendelijk jasje. De dag- en de nachtcrème bestaan voortaan namelijk volledig uit afval uit de oceaan.

cime bewuste beautymerken
Under My Skin dagcrème, Cîme, €27,50

Shop hier

La Mer

Hoewel je een luxemerk niet meteen associeert met milieubewust, bewijst La Mer al jaren het tegendeel. Met haar Blue Heart Oceans Fund investeert La Mer vooral in onderzoek naar het beschermen van de mariene wereld. Het is namelijk daar dat La Mer's 'magical broth' is ontstaan, want de steringrediënten uit de geheime formule zijn allemaal afkomstig uit de zee. Dit jaar focust het merk op het onderwijzen en bewustmaken van jongeren uit deze lokale gemeenschappen, een ambitieus project dat hoop geeft aan toekomstige generaties.

 

la mer bewuste beautymerken
Moisturizing Cream Limited Edition, La Mer, €453,20

Shop hier

Love Beauty Planet

Dat de zee enkele krachtige ingrediënten voortbrengt weten ze ook bij cruelty-free label Love Beauty Planet. Om de krachtige antioxidanten uit de oceaan in de verf te zetten is er de speciale Marine Algae & Eucalytpus-collectie voor huid en haar. De formules zijn zoals steeds lief voor het milieu, maar daarnaast werd ook over de verpakking nagedacht. Alle flesjes bestaan voor 100% uit Ocean Bound Plastic, oftewel afval uit de zee.

bewuste beautymerken

Shop hier

La Roche-Posay

Wist je dat zonnecrème ongelooflijk schadelijk kan zijn voor de zee en fauna en flora? Studies tonen aan dat er minuscule restjes achterblijven in het leven in zee, wat uiteraard een negatieve impact heeft op deze dieren en het milieu. La Roche-Posay wil daar verandering in brengen dankzij vernieuwde formules die geen koraal bleken en geen zeediertjes aantasten, zelfs in hogere dosissen dan de hoeveelheid gevonden in het water.

la roche posay
Anthelios Invisible zonnelotion, La Roche-Posay, €14,93

Shop hier

REN

Groen beautymerk REN wilt niet alleen 'clean' zijn voor de huid, maar ook voor de planeet. Om dat te verwezelijken maakte het merk de belofte om tegen 2021 volledig Zero Waste te zijn. Hoe ze dat willen doen? Door te kiezen voor duurzame ingrediënten, verzameld in 100% recycleerbare flesjes en potjes die bovendien bestaan uit afval uit de oceaan.

ren bewuste skincare sustainable duurzaam
Rose Centifolia make-up remover, REN, €19

Shop hier

LEES OOK: deze Belgische webshops verkopen vegan beautyproducten